Vatreni osvajaju naslove

Subašić prvak, Mandžukić i Pjaca uzeli kup, Srni trofej protiv Vide

17.05.2017.

Subašić prvak, Mandžukić i Pjaca uzeli kup, Srni trofej protiv Vide
Foto: Getty Images

Nogometaši Monaca u srijedu su potvrdili naslov prvaka, a Juventus i Šahtar slave trofeje u domaćim kup-natjecanjima.

Monaco je pobjedom 2:0 protiv Saint Etiennea osigurao prvo mjesto na ligaškoj tablici Ligue 1. Kolo prije kraja ima šest bodova više od drugoplasiranog Paris Saint Germaina.

Momčad Danijela Subašića tako je okrunila sezonu u kojoj je igrala i polufinale Lige prvaka, a koliku je ulogu odigrao vratar Vatrenih potvrđuje podatak da je Subašić proglašen za najboljeg čuvara mreže francuskog prvenstva. U dvoboju protiv Saint Etiennea branio je od početka do kraja.

U Italiji je odigrano finale Kupa, u kojemu su se sastali Juventus i Lazio. Torinska Stara dama slavila je 2:0 pogocima Alvesa i Bonuccija.

Mario Mandžukić odigrao je cijelu utakmicu za Juventus, a Marko Pjaca nije konkurirao zbog ozljede. Ivan Vargić ostao je na klupi Lazija.

Naslov pobjednika Ukrajinskog kupa pripao je Šahtaru iz Donecka, koji tako ove sezone slavi dvostruku domaću krunu. U finalu su bili bolji od vječnog rivala Dynama iz Kijeva, a rezultat je bio 1:0. Jedini pogodak Šahtara postigao je Marlos desetak minuta prije kraja.

Kapetan Šahtara i bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu i zaradio žuti karton, a ovosezonski trofeji samo su nastavak njegovog sjajnog niza u Donecku. Domagoj Vida igrao je za Kijevljane do 81. minute, a također je zaradio žuti karton.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri