UEFA pohvalila fenomenalnu organizaciju

VIDEO - Kranjčar: "Ponosan sam na ovo Europsko prvenstvo"

20.05.2017.

VIDEO - Kranjčar: "Ponosan sam na ovo Europsko prvenstvo"
Foto: Drago Sopta/HNS

Nogometni ambasador Europskog prvenstva U-17 Niko Kranjčar sažeo je svoje dojmove po završetku natjecanja u Hrvatskoj.

Sedam hrvatskih stadiona ugostilo je u proteklih 16 dana najbolje kadetske momčadi Starog kontinenta, a trofej kući nose reprezentativci Španjolske. U varaždinskom finalu izjednačili su protiv Engleske na 2:2 u posljednjoj sekundi te potom slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca.

"Bilo je to uistinu uzbudljivo finale i prava je šteta da je netko na kraju morao izgubiti, pogotovo na ovakav način. Mislim da su svi mogli uživati u lijepim akcijama i dobrom nogometu", prokomentirao je Niko Kranjčar, nogometni ambasador Europskog prvenstva.

Koliko je seniorski reprezentativac koji je s Hrvatskom U-16 osvojio europsku broncu, uspio pratiti zbivanja?

"Nisam uspio pratiti onoliko koliko sam htio, ali mogao sam dovoljno da mogu biti zadovoljan. Bilo je atraktivnih poteza, mnogo golova, a UEFA je pohvalila fenomenalnu organizaciju i to me veseli. Ponosan sam što smo mogli organizirati ovo Europsko prvenstvo, bilo je to divno iskustvo. Hrvatska je moja i naša država i lijepo je dokazati da možemo napraviti ovakav pothvat i učiniti da svih budu zadovoljni i sretni", rekao je.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska U-17  natjecanje je završila u skupini, nakon susreta sa snažnim Talijanima, polufinalistima Turcima i prvacima Španjolcima.

"Nažalost, nije se moglo u drugi krug, a tu sam možda i ja malo kriv jer sam na ždrijebu izvukao takvu skupinu", s osmijehom kaže Kranjčar. "Ipak, Hrvatska je pokazala da se može ravnopravno nositi sa svima, premda nas je Turska nadigrala. S Talijanima i Španjolcima - koji su osvojili naslov - bili smo al pari, i uvjeren sam da će neki od ovih igrača jednog dana biti spremni za seniorsku reprezentaciju".

Kada slijedi povratak na terene nakon ozljede?

"Nadam se da ću za mjesec dana biti spreman, za početak kvalifikacija za Europsku ligu. Nismo htjeli ništa riskirati", zaključio je Niko Kranjčar.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri