Pobjeda nad Cibalijom za titulu

Rijeka postala novi prvak Hrvatske!

21.05.2017.

Rijeka postala novi prvak Hrvatske!
Foto: nk-rijeka.hr

Momčad Rijeke osvojila je MAXtv Prvu ligu kolo prije kraja, zahvaljujući pobjedi nad Cibalijom. Branitelj naslova Dinamo slavio je u nedjelju kod Osijeka.

Osijek - Dinamo 0:1 (0:0)

Posljednja Osijekova domaća utakmica ove sezone završena je minimalnom pobjedom Dinama, koju je osigurao Leonardo Sigali preciznim udarcem u 64. minuti dvoboja.

Osijek je tako uoči zadnjeg kola ostao na tri boda zaostatka za trećeplasiranim Hajdukom (66 - 63) te će ostati na četvrtoj poziciji i po završetku MAXtv Prve lige.

Dinamo će nakon 11 uzastopnih naslova prvaka završiti na drugom mjestu prvenstvenog poretka, a u zadnjem će kolu na Maksimiru dočekati novog vlasnika ligaške titule - Rijeku. 

Rijeka - Cibalia 4:0 (3:0)

Momčad pod vodstvom Matjaža Keka okitila se naslovom najbolje momčadi Hrvatske po prvi puta nakon osamostaljenja. Rijeka je ujedno postala i tek četvrta momčad s tim trofejem u vitrinama, nakon Hajduka, Dinama i Zagreba.

Za matematičku potvrdu prvog mjesta Rijeci je trebala pobjeda nad Cibalijom, a već u 11. i 15. minuti Mario Gavranović donio je slavljeničko raspoloženje na Rujevicu i prednost 2:0. U posljednjoj minuti prvog dijela za 3:0 precizan je bio Roman Bezjak.

Konačnih 4:0 postavio je Dario Župarić glavom u 72. minuti. Rijeka je tako do pehara stigla uz 27 pobjeda, sedam remija i jednim porazom, a završnih će 90 minuta dočekati s 88 bodova na svom kontu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri