Dugo čekana proslava

VIDEO - Rijeka slavi titulu: "I čudo se dogodi"

22.05.2017.

VIDEO - Rijeka slavi titulu: "I čudo se dogodi"
Foto: nk-rijeka.hr

Hrvatska od nedjelje ima novog nogometnog prvaka. Momčad s Rujevice trofej je osigurala kolo prije kraja MAXtv Prve lige.

Pobjedom nad Cibalijom (4:0) Rijeka je sačuvala svoju prednost ispred dosadašnjeg prvaka Dinama te osigurala prvo mjesto na tablici, uoči međusobnog sraza u posljednjem kolu na Maksimiru.

Rijeka je tako ušla u društvo Dinama, Hajduka i Zagreba, koji su nakon samostalnosti osvajali naslove prvaka Hrvatske, te će predstavljati Hrvatsku u kvalifikacijama za Ligu prvaka iduće sezone.

"Dogodilo se i to, i čudo se dogodi. Dugo vremena se čekalo, ovo je prvenstvo od nas za sve kojima je Rijeka u srcu, za sve generacije igrača, trenera, stožera, radnoj zajednici. Za sve koji su godinama patili, ali i vjerovali da će se ovo dogoditi. Prvenstvo je više nego zasluženo, imali smo izuzetnog konkurenta. Mislim da ćete mi vjerovati da sam danas najsretniji čovjek na svijetu", rekao je trener novog prvaka Hrvatske, Matjaž Kek, uz posebnu zahvalu predsjedniku Damiru Miškoviću.

Navijačkog slavlja na Kvarneru nije nedostajalo. S obzirom na razvoj zbivanja u dvoboju s Vinkovčanima, slavilo se već i tijekom utakmice, a posljednji sudački zvižduk označio je početak euforije na stadionu.

Dugo u noć slavilo se diljem grada, a ova će titula ostati zlatnim slovima upisana u povijest kluba, ističu u Rijeci.

 

Rijeka će 31. svibnja u Varaždinu igrati i finale Hrvatskog nogometnog kupa, a s druge strane stajat će joj upravo glavni ligaški konkurent - Dinamo.

"Zaslužili smo ovu proslavu, a meni su ovo najdraži golovi karijere jer su nam donijeli naslov. No, treba pohvaliti cijelu momčad, svi su marljivo trenirali i radili. Rijeka je predivna momčad, a jedino je takva mogla odraditi ovaj vrhunski posao i ostvariti cilj", poručio je dvostruki strijelac protiv Cibalije Mario Gavranović.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri