Vjernost do 2020. godine

Mandžukić produžio s Juventusom: "Nema boljeg primjera"

25.05.2017.

Mandžukić produžio s Juventusom: "Nema boljeg primjera"
Foto: Drago Sopta

Reprezentativni napadač Mario Mandžukić stavio je svoj potpis na novi ugovor sa Starom damom, do ljeta 2020. godine.

Nakon osvajanja dvostruke domaće krune, a uoči finala Lige prvaka protiv Real Madrida, Juventus je objavio kako je produžio ugovor s hrvatskim napadačem Marijem Mandžukićem, koji sada vrijedi do lipnja 2020. godine.

Mandžukić je u Torino stigao u srpnju 2015. godine, a svojim je snažnim, požrtvovnim nastupima brzo stekao poseban status među brojnim navijačima Juventusa. 

Po broju pogodaka, samo su Dybala i Higuain ispred učinkovitog Vatrenog, a Mandžukić je u Juventusu četvrti po broju stvorenih prigoda i treći po broju udaraca u okvir gola. U posljednje dvije sezone Mandžukić ima najviše osvojenih lopti u klizećim startovima.

"Upornost i smisao za odlučujuće pogotke u ključnim trenucima učinile su Mandžukića neizostavnim dijelom Juventusove momčadi. Za shvaćanje njegovog doprinosa momčadi nisu dovoljne brojke, njegovi čvrsti startovi te agresivnost dižu publiku na noge, a njegova požrtvovnost i taktička inteligencija daju Juventusu ravnotežu i obrambenu snagu", poručili su iz kluba.

Uspješna selidba s napadačke pozicije na krilo također je potvrda njegove kvalitete, dodaju: "Kažu da samo najbolji mogu igrati na svim pozicijama. Nema boljeg primjera za to od Marija Mandžukića"

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri