Šimunoviću dupla kruna sa Celticom

Rakitić s Barcelonom osvojio Kup, Rebić strijelac u finalu

27.05.2017.

Rakitić s Barcelonom osvojio Kup, Rebić strijelac u finalu
Foto: Drago Sopta/HNS

Ivan Rakitić stavio je novi trofej u svoje vitrine, Jozo Šimunović okitio se dvostrukom krunom u Škotskoj, a Ante Rebić bio je jedini strijelac svog Eintrachta u finalu Njemačkog kupa.

Barcelona je u finalu španjolskog Kupa kralja snage odmjerila s Alavesom i povela je nakon pola sata igre preko Messija. Izjednačio je Hernandez samo tri minute poslije, a u samoj završnici prvog dijela Neymar i Paco donijeli su Barceloni prednost 3:1.

U drugom poluvremenu novih pogodaka nije bilo, a Ivan Rakitić igrao je do 83. minute, kada ga je zamijenio Vidal.

U finalu Njemačkog kupa u subotu su se sastali Eintracht pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača i Borussia iz Dortmunda, a žuto-crni poveli su preko Dembelea u osmoj minuti. Igrala se 29. minuta kada je Ante Rebić izašao sam ispred vratara Burkija i pogodio za 1:1.

Trofej je Borussiji (D) osigurao Aubameyang iz kaznenog udarca sredinom nastavka, a Rebić je odigrao cijeli susret i zaradio žuti karton.

Škotski Celtic osvojio je nakon domaćeg prvenstva i škotski FA kup. U finalu je svladao Aberdeen 2:1, a Jozo Šimunović igrao je za Celtic od početka do kraja utakmice.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri