Ispunjeni snovi u Los Angelesu

Vlašić i Nižić: "Zajedništvo dovelo do pobjede"

28.05.2017.

Vlašić i Nižić: "Zajedništvo dovelo do pobjede"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hajdukov dvojac u hrvatskom dresu u Los Angelesu, Nikola Vlašić i Zoran Nižić, smatra kako su svi igrači u prijateljskom ogledu s Meksikom opravdali svoje pozive.

Uz Frana Tudora, koji je proglašen najboljim igračem utakmice, Hajdukovi su predstavnici u hrvatskoj reprezentaciji u Los Angelesu bili i Nikola Vlašić te Zoran Nižić.

"Znali smo da je Meksiko odličan te smo se postavili čvrsto u obrani i čekali svoje šanse. Cijela je momčad odigrala na vrhunskoj razini. Dio meksičkih navijača nam je i zviždao te nam je to bio motiv više, željeli smo se dokazati. Premda su gotovo svi u Hrvatskoj sumnjali u nas, pokazali smo da možemo i zasluženo pobijedili", rekao je Vlašić.

"U prvom poluvremenu postavili smo se visoko, a u nastavku nesvjesno povukli - što je i logično s obzirom na snagu suparnika. Izdržali smo sve njihove napade", dodao je.

U čemu je tajna dobrog nastupa i hrvatskog uspjeha, pobjede 2:1?

"Svi su bili jedan za drugoga, u tome je najveća tajna. Imamo igrače iz hrvatske lige, igrače iz inozemstva, ali samo zajedništvo nas je dovelo do pobjede. Svi sanjamo poziv u reprezentaciju, pogotovo za ovakve utakmice pred 60.000 navijača, a ja želim nastaviti s dobrim igrama u klubu te ću onda s pravom očekivati sljedeći poziv", istaknuo je Nikola Vlašić.

 

Foto: Drago Sopta/HNS

Zoran Nižić bio je jedan od stupova obrane, koja je u drugom poluvremenu imala mnogo posla.

"Iako je bilo mnogo debitanata te iako smo ispraćeni s velikom skepsom kao najgora reprezentacija u povijesti Hrvatske, odigrali smo pravu utakmicu, posebno u prvom dijelu, kada smo zabili dva gola. U nastavku smo pali, ali unatoč tome zasluženo pobijedili. S obzirom da smo samo tri dana bili zajedno, mislim da smo odigrali korektno i u napadu i u obrani, a sve što smo propustili mi u obrani, pohvatao je Lovre Kalinić", prepričao je.

"Velika je čast i ponos igrati za sveti dres naše reprezentacije, to je san svakog igrača koji se počne baviti nogometom. Moj je san ispunjen", s ponosom je završio Nižić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri