Dinamo napravio previše pogrešaka

Rijeka slavi i Kup: "Pokazali smo gard i karakter"

31.05.2017.

Rijeka slavi i Kup: "Pokazali smo gard i karakter"
Foto: Drago Sopta/HNS

Treneri Rijeke i Dinama, Matjaž Kek i Ivajlo Petev, prokomentirali su finalnu utakmicu Hrvatskog kupa u Varaždinu.

Rijeka je dvostruku krunu osvojila pobjedom nad Dinamom 3:1, uz dva gola Gavranovića i jedan Župarića, dok je jedini strijelac za zagrebačke Modre, branitelje naslova, bio Olmo. 

"Mislim da je Rijeka potpuno zasluženo pobijedila u jednom pravom finalu, u prekrasnom ambijentu. Pokazali smo gard i karakter da znamo reagirati u pravom trenutku. Igrači su me zadužili i moram im komplimentirati što su nakon osvajanja prvenstva, puni emocija, odigrali ovakvu utakmicu. Želio sam napadačkom igrom pokazati da idemo na pobjedu, da pošaljem igračima signal da nema čekanja, da idemo do kraja pa što bude. Čestitam i Dinamu na korektnosti", rekao je trener Rijeke, Matjaž Kek, po završetku utakmice.

"Uložili smo silan napor, neki su igrači jedva hodali na kraju, ali tim je uspjeh slađi. Ponosan sam što sam trener ove momčadi, o ovome će se pričati još godinama. Naravno, ne smijemo biti bahati, neće nogomet stati nakon ovoga, iako smo napravili vrhunski posao", zaključio je.

Dinamov strateg Ivajlo Petev prepričao je susret iz svoje perspektive:

"Mislim da smo napravili mnogo grešaka, pogotovo u prvom poluvremenu, ali uspjeli smo ga završiti s 1:1. U drugom smo poluvremenu primili pogodak iz svlačionice, što se na ovoj razini ne smije događati, ali bili smo dominantni. Iz svoje prve prilike u nastavku Rijeka je postigla i treći pogodak i tada se bilo teško vratiti. Nismo odigrali kako treba, vidjelo se da nismo pružili dovoljno".

"Nedostajalo nam je i iskustva. Treba mnogo raditi kako bismo se iduće sezone vratili tamo gdje trebamo biti. Treba nam i svježe krvi", jasan je bio Petev.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri