Mandžukiću utješni eurogol

Real s asistentom Modrićem i Kovačićem ušao u povijest

03.06.2017.

Real s asistentom Modrićem i Kovačićem ušao u povijest
Foto: Getty Images

Hrvatski reprezentativci dali su značajan doprinos spektakularnom finalu Lige prvaka u Cardiffu u kojem je Real Madrid nakon pobjede od 4:1 protiv Juventusa postao prva momčad koja je obranila naslov pobjednika Lige prvaka.

Realova sezona iz snova okončana je na najljepši način u Cardiffu - Madriđani su zasluženo slavili protiv Juventusa s 4:1 i tako ušli u povijest kao prva momčad koja je uspjela zadržati naslov pobjednika Lige prvaka. Posljednji puta je to u Kupu prvaka uspjelo Milanu 1990. godine protiv Benfice.

U izvrsnoj utakmici iznimno zapažene predstave imala su dva hrvatska reprezentativca, Luka Modrić u dresu Reala i Mario Mandžukić u dresu Juventusa. Na kraju je slavio Modrić, postavši tako prvi Hrvat s tri naslova Lige prvaka, dok je po drugi puta tu medalju osvojio Mateo Kovačić koji je ovaj susret pratio s klupe.

U izjednačenom i tempom nabijenom prvom poluvremenu, Real je u vodstvo došao zahvaljujući pogotku Cristiana Ronalda u 20. minuti, no talijanski prvak uzvratio je već sedam minuta kasnije.

Sjajnu akciju Juventusa briljantnim je udarcem škaricama u gol pospremio Mario Mandžukić, postigavši jedan od najljepših pogodaka u povijesti finala Lige prvaka. Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabijao u dva različita finala Lige prvaka, a tek treći igrač koji je zabijao u finalima Lige/Kupa prvaka za dva različita kluba.

Nakon izjednačenog prvog dijela, drugi je u potpunosti pripao Realu koji je postigao tri pogotka i tako došao do 12. titule prvaka Europe. Casemiro je dalekometnim udarcem u 61. minuti vratio Real u vodstvo, da bi potom izvrsni Modrić sjajnim ubačajem uposlio Cristiana Ronalda koji zabija novi pogodak za 3:1. Ronaldo je postao prvi igrač koji je zabijao u tri finala Lige prvaka, a pritom je prestigao Lea Messija i postao najbolji strijelac Lige prvaka ove sezone. Posao je u 90. minuti dovršio Marco Asensio, pa je uskoro moglo početi veliko slavlje kraljevskog kluba.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri