Priopćenje za medije

Najoštrija osuda napada na Zdravka Mamića

08.06.2017.

Najoštrija osuda napada na Zdravka Mamića
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje fizički napad na Zdravka Mamića, savjetnika GNK Dinamo i nekadašnjeg dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon kukavičkog napada na Zdravka Mamića u Bolu na otoku Braču, Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje novi nasilnički nasrtaj na jednog nogometnog djelatnika.

Nastavak je to niza ispada divljaštva koji su sramota cijele države, sustava koji takve napade ne sprječava, ne procesuira i ne kažnjava. Od napada na delegaciju HNS-a na Macoli preko napada na suca Brunu Marića do najnovijeg napada na Zdravka Mamića, poduži je niz primjera gdje je ozbiljno ugrožena sigurnost djelatnika iz nogometa, a da je naknadno izostala adekvatna reakcija dijela medija, javnosti, političara i prvenstveno državnih organa.

Za ovakve fizičke napade nema opravdanja te počinitelji moraju odgovarati pred zakonom. Hrvatski nogometni savez ovim putem poziva institucije države da što prije procesuiraju uhvaćenog počinitelja čiji je neprihvatljivi napad zabilježen i video kamerom. Također, pozivamo sve organizacije, tijela i pojedince koji se uobičajeno bore za zaštitu ljudskih prava da budu dosljedni i jasno osude ovaj neprihvatljivi, kukavički i sramotni čin.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri