Vatreni došli po pobjedu

Modrić: "Ništa nam ne smije biti alibi"

10.06.2017.

Modrić: "Ništa nam ne smije biti alibi"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski kapetan Luka Modrić najavio je gostovanje Vatrenih kod drugoplasirane momčadi kvalifikacijske skupine I, Islanda.

Manje su od 24 sata preostala do početka kvalifikacijskog ogleda Islanda i Hrvatske u Reykjaviku, a Luka Modrić - koji je na Island stigao kao trostruki osvajač Lige prvaka - ističe kako su pripreme napravljene vrlo kvalitetno. 

"Dobro smo se pripremili, dobro smo trenirali i veselimo se utakmici. Znamo koliko nam znači, po meni je to najvažnija utakmica kvalifikacija i pozitivnim bismo rezultatom napravili veliki korak prema Rusiji", kaže.

Hrvatska će zaigrati bez nekolicine ozlijeđenih prvotimaca. 

"Nedostajat će nam oni koji nisu s nama, oni su jako važni za našu momčad, ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača da ih nadomjeste. Siguran sam da će to napraviti na pravi način i da se izostanci neće osjetiti", poručio je kapetan reprezentacije.

Hrvatska je Island izbacila u doigravanju za SP u Brazilu, a na putu prema Rusiji svladala ga je 2:0 u Zagrebu.

"S Islandom smo igrali već nekoliko puta i svaki su puta bili čvrsta, neugodna momčad koju nije lako pobijediti, pogotovo u Reykjaviku - 2013. godine bilo je jako hladno, a utakmica je bila vrlo borbena, s mnogo trke, ali bez izrazitih šansi. Oni su kolektiv, a ako nekoga treba izdvojiti to je Gylfi Sigurdsson, koji se dokazao u njemačkoj i engleskoj ligi. Igraju agresivno, nikad se ne predaju bez obzira na rezultat i stoga moramo demonstrirati istu razinu borbenosti i htijenja, a tada će naša kvaliteta doći do izražaja. Mi ih poštujemo, međutim, mi smo Hrvatska i došli smo po pobjedu. Vjerujem da taj cilj možemo ostvariti", smatra Modrić.

"Nadamo se da naš loš lipanjski skor neće biti nastavljen. Najgore je igrati utakmice na kraju sezone, ali ništa nam ne smije biti alibi. Moramo se maksimalno usredotočiti i siguran sam da ćemo odigrati dobro i predstaviti Hrvatsku u lijepom svjetlu, kao što smo činili u dosadašnjem dijelu kvalifikacija", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri