Kvalifikacije za SP 2018.

Hrvatska na Islandu: Suparnik nezgodan, bodovi važni

11.06.2017.

Hrvatska na Islandu: Suparnik nezgodan, bodovi važni
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom šestom nastupu u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, Hrvatska u nedjelju gostuje kod Islanda.

Island - Hrvatska
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
11. lipnja 2017., 20:45
Stadion Laugardalsvöllur, Reykjavík.

Izabranici Ante Čačića u borbi za plasman u Rusiju drže vodeću poziciju kvalifikacijske skupine, a lipanjski im raspored donosi okršaj s prvim pratiteljem na tablici, reprezentacijom drugoplasiranog Islanda. Hrvatska ima 13 bodova, a Island tri boda manje.

U studenome prošle godine Islanđani su gostovali u Zagrebu, a čovjek odluke bio je Marcelo Brozović, strijelac oba pogotka, u 15. minuti i sudačkoj nadoknadi susreta. To je Islandu jedini poraz u ovim kvalifikacijama, uz remi na gostovanju kod Ukrajine u prvom kolu (1:1). U preostala tri susreta Island je svladao Finsku 3:2, Tursku 2:0 i Kosovo 2:1.

Nakon uvodnog remija s Turcima (1:1), Vatreni su nanizali pobjede protiv Kosova (6:0), Finske (1:0), Islanda (2:0) i Ukrajine (1:0) - bez primljenog pogotka.

"Islandu je najveća snaga zajedništvo, drže se kolektivne igre od početka do kraja. To je klasa više u odnosu na ostale reprezentacije. Bude li Hrvatska u tom segmentu na svojoj razini, onda bi kvaliteta - nesporno na našoj strani - trebala doći do izražaja", plan je hrvatskog izbornika Čačića.

Reprezentacija ni ovoga puta neće biti u najboljem sastavu, s obzirom da zbog ozljeda ne mogu nastupiti Rakitić, Ćorluka, Subašić, Vrsaljko, Kramarić i Pjaca, no izbornik je uvjeren da će Hrvatska još jednom pružiti dobru partiju te ostvariti pozitivan rezultat.

"Zaista sam miran, imamo kvalitetne i karakterne momke, koji sa strašću i ponosom igraju za naš hrvatski dres. Znam da neće zakazati jer nam je svima želja staviti momčad na prvo mjesto", poručio je.

Iza hrvatskih je reprezentativaca vrlo uspješna klupska sezona, a unatoč umoru, cilj je staviti "točku na i" još jednim uspjehom u nacionalnom dresu.

"Najgore je igrati utakmice na kraju sezone, ali ništa nam ne smije biti alibi. Moramo se maksimalno usredotočiti i siguran sam da ćemo odigrati dobro i predstaviti Hrvatsku u lijepom svjetlu, kao što smo činili u dosadašnjem dijelu kvalifikacija", jasan je bio kapetan Luka Modrić.

Hrvatska se s Islandom sastala i u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Tada je utakmica u Reykjaviku završena bez pogodaka, a u Zagrebu je Hrvatska osigurala plasman pobjedom 2:0. U kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj, Hrvatska je Islanđane svladala 3:1 u gostima i 4:0 kod kuće.

Utakmica u Reykjaviku započinje u 20:45 sati po hrvatskom vremenu (18:45 po lokalnom), a sudit će Španjolac Alberto Undiano Mallenco.

U preostalim susretima šestog kola Skupine I sastaju se Finska - Ukrajina i Kosovo - Turska.

Skupina I:
1. Hrvatska 13
2. Island 10
3. Ukrajina 8
4. Turska 8
5. Finska 1
6. Kosovo 1

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri