Novi dvoboj s Ircima za titulu

Zagrepčani izborili finale Kupa regija

06.07.2017.

Zagrepčani izborili finale Kupa regija
Foto: HNS

NS Zagreb ponovno će se boriti za trofej najbolje momčadi Kupa regija nakon što je osvojio prvo mjesto u svojoj skupini u Istanbulu.

INGULEC - NS ZAGREB 1:4 (0:2)
UEFA Kup regija, Istanbul.

Strijelci: 0:1 - Filipović (43'), 0:2 - Mohač (45'), 0:3 - Štulec (83'), 1:3 - Boženko (90'), 1:4 - Krajačić (90+1')

NS Zagreb: Durdek, Filipović (od 46' Ćibarić), Vranić, Vrbat, Piršić, Šimunić, Štulec, Soldo (od 77' Krajačić), Brujić (od 69' Lihić), Mohač, Krznar. Trener: T. Gričar.

U trećem, odlučujućem kolu natjecanja po skupinama momčad Tomislava Gričara snage je odmjerila s ukrajinskim Ingulecom te uvjerljivom pobjedom 4:1 osigurala plasman u finale.

Zagrepčani su poveli u 43. minuti preko Filipovića, a samo dvije minute poslije Mohač je povisio na 2:0. Taj je rezultat na semaforu stajao sve do 83. minuti, kada Štulec pogađa za 3:0 i otklanja sve dvojbe.

U samoj završnici Ukrajinci su smanjili preko Boženka, da bi u sudačkoj nadoknadi Krajačić postavio konačni ishod.

 

Druga utakmica trećeg kola Skupine A završena je remijem - domaćin Istanbul i Lisboa odigrali su 1:1. NS Zagreb je tako završio na prvom mjestu sa sedam bodova, ispred Istanbula s četiri, Lisboe s tri te Inguleca s jednim bodom.

Skupinu B osvojio je predstavnik Republike Irske, momčad Munster/Connacht. Finale između hrvatskog i irskog predstavnika na rasporedu je u nedjelju, 9. srpnja.

Zanimljivo, upravo su Hrvati i Irci odlučivali o trofeju i 2015. godine, kada je Eastern Region na domaćem terenu. pobijedio NS Zagreb 1:0. NS Zagreb ujedno je postao i prva momčad u povijesti Kupa regija s dva uzastopna plasmana u finale.

Kup regija, Skupina A:
1. NS Zagreb 7
2. Istanbul 4
3. Lisboa 3
4. Ingulec 1

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri