Šest od šest

Sjajan start hrvatskih klubova u Europi

20.07.2017.

Sjajan start hrvatskih klubova u Europi
Foto: Nikola Kurti

Šest utakmica, šest pobjeda. To je trenutni učinak hrvatskih predstavnika u europskim natjecanjima uoči današnjih susreta Hajduka i Osijeka koji u uzvrate protiv Levskog i Luzerna ulaze s pobjedama bez primljenog pogotka u prvim susretima.

Hrvatski prvak Rijeka je s dvije pobjede protiv TNS-a osigurala 3. pretkolo Lige prvaka protiv Salzburga, a samim time i barem još četiri europske utakmice ove jeseni. Riječani će, naime, ne prođu li Salzburg u Ligi prvaka igrati play-off za ulazak u Europsku ligu.

U trećem pretkolu Europske lige automatski je drugoplasirana momčad Prve lige, zagrebački Dinamo, a danas će mu se tamo pokušati pridružiti Hajduk i Osijek.

Splićani imaju 1:0 protiv Levskog, dok Osječani u Luzernu brane 2:0 iz prve utakmice u Gradskom vrtu.

Odlični rezultati ovoga ljeta nastavak su dobrog učinka hrvatskih predstavnika proteklih sezona, koji su vidljivi i na Uefinoj ljestvici ligaških koeficijenta na kojoj Hrvatska zauzima 17. mjesto, bodovno vrlo bliska zemljama ispred sebe - Danskoj, Grčkoj, Austriji, Švicarskoj i Češkoj.

Nastave li hrvatski klubovi u istom ritmu - što će, naravno, svakom stepenicom biti sve teže - imamo se pravo nadati da će se hrvatska liga nastaviti uspinjati Uefinom ljestvicom.

Stoga, budimo danas zajedno svi uz Hajduk i Osijek, a potom - bude li sportske sreće - navijajmo za naša četiri predstavnika u narednoj rundi europskih ogleda.

Sretno!

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri