Izvrsni rezultati hrvatskih klubova

Barišić: "Osijek hrabar poput Hrvatske protiv Meksika"

28.07.2017.

Barišić: "Osijek hrabar poput Hrvatske protiv Meksika"
Foto: Drago Sopta/HNS

Svi su hrvatski predstavnici u europskim natjecanjima u dobroj poziciji osigurati nastavak natjecanja - ulazak u četvrto pretkolo Lige prvaka, odnosno Europske lige.

Hrvatski prvak Rijeka odigrao je neriješenih 1:1 s austrijskim prvakom Salzburgom te iduće srijede na Rujevici može doći na korak do Lige prvaka.

"Došli smo ostvarili pozitivan rezultat i da postignemo gol, to smo i napravili. Šteta što nakon jako dobrog poluvremena nismo dobro ušli u nastavak. Moramo gledati pozitivno uoči uzvrata, ostvarili smo dobar rezultat. Hvala navijačima na podršci", poručio je riječki strijelac Mario Gavranović.

Posebno mjesto među dobrim europskim rezultatima zauzima povijesna pobjeda Osijeka u Eindhovenu (1:0), nad bivšim europskim prvakom PSV-om.

"Mile Škorić i ja smo svim suigračima pričali kako smo igrali u sličnoj situaciji za Hrvatsku protiv Meksika. I tada je pred nama bio jako kvalitetan protivnik u ulozi favorita, bio je fascinantan ambijent, a Hrvatska je pobijedila. Bila je hrabra, a eto, i mi smo bili hrabri protiv PSV-a", istaknuo je osječki kapetan Borna Barišić.

 

#BudiPonosan #Hrvatska @nkosijek @bornab7

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff) on

 

Momčad splitskog Hajduka izborila je neriješenih 0:0 na gostovanju kod danskog Brondbyja te će na svom terenu također tražiti prolaz u posljednje pretkolo Europske lige.

"Možemo biti zadovoljni što nismo primili pogodak, a imali smo i nekoliko svojih šansi, premda nismo zabili. Obrambeno smo dobro odradili posao, nije nam Brondby stvorio neke prigode. U Splitu ćemo, jasno, morati biti konkretniji prema naprijed i očekujemo prolaz", rekao je Hajdukov kapetan Zoran Nižić.

Dinamo se pak na Maksimiru našao u rezultatskom zaostatku protiv norveškog Odda, no naposljetku je preokrenuo i na uzvrat nosi prednost 2:1.

"S obzirom na to da je prva europska utakmice bilo je malo i nervoze, ali zadovoljni smo. Pobjeda je pobjeda. Mogli smo dobiti s više golova jer smo imali više šansi. Ne bojim se za uzvrat, ali trebamo biti oprezni. Sigurno je da će se oni tamo otvoriti", izjavio je vratar Dinama Dominik Livaković.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri