Devet juniorskih momčadi

Mađari slavili na Trofeju Turopolja 2017.

14.08.2017.

Mađari slavili na Trofeju Turopolja 2017.
Foto: Arhiva HNS

Ovog vikenda u organizaciji HNK Gorica održan je 19. Međunarodni juniorski turnir Alpas kup Trofej Turopolja 2017. na terenima ŠRC Velika Gorica uz sudjelovanje devet momčadi iz Hrvatske i inozemstva.

Sudjelovali su Illes Akademia-Haladas Kft (Mađarska), NK Bravo (Ljubljana), GNK Dinamo, NK Lokomotiva, NK Slaven Belupo, NK Inter Zaprešić, NK Zagreb, NK Sesvete i HNK Gorica.

Utakmice su se igrale kroz tri dana na dobro pripremljenim i uređenim terenima s prirodnom i umjetnom travom, a klubovi su bili podijeljene u tri skupine.

Skupina A: Dinamo - Zagreb 3:1, Dinamo - Slaven Belupo 0:5, Slaven Belupo - Zagreb 2:0
Skupina B: Sesvete - Inter 2:0, Illes Akademia Haladas - Inter 2:0, Illes Akademia Haladas - Sesvete 1:1
Skupina C: Lokomotiva - Gorica 3:0, Bravo - Gorica 2:0, Lokomotiva - Bravo 2:1

Polufinale: Slaven Belupo - Sesvete 1:2, Illes Akademia Haladas - Lokomotiva 1:0
Za treće mjesto: Slaven Belupo - Lokomotiva 4:0
Finale: Illes Akademia Haladas - Sesvete 16:15 (0:0 - 11m) 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Gergo Bolla (Illes Akademia Haladas), najbolji je strijelac s tri pogotka bio Zvonimir Fusić (Slaven Belupo), najbolji vratar Agoston Kiss (Illes Akademia Haladas), a nagrada za fair-play pripala je Slaven Belupu.

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić kao predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza, zatim Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Damir Šimunić, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Velike Gorice, Željko Mihalj, predsjednik NS Velike Gorice, Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica, Stjepan Grđan u ime Zajednice športskih udruga Velike Gorice, Dalibor Meić, povjerenik za suđenje NS Velika Gorica i Damir Golubić u ime tvrtke Alpas.

Prema riječima trenera svih klubova, turnir je ispunio kvalitativna i organizacijska očekivanja, a za svaku pohvalu bilo je i ponašanje svih sudionika - bez nesportskih poteza. Najveća pohvala domaćinu bila je "predbilježba" sudionika i za sljedeću godinu. 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri