Jelavić učinkovit u Kini

Kramarić za pobjedu, gol Mandžukića, asistencija Srne

20.08.2017.

Kramarić za pobjedu, gol Mandžukića, asistencija Srne
Foto: Drago Sopta/HNS

Iza hrvatskih je nogometaša vrlo uspješna subota u ligama diljem Europe i svijeta.

Reprezentativni napadač Mario Mandžukić bio je strijelac vodećeg pogotka za Juventus u pobjedi nad Cagliarijem 3:0. Precizan je bio nogom u 12. minuti s desetak metara, na ubačaj Lichtsteinera. Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu, dok Marko Pjaca nije konkurirao za susret zbog ozljede koljena.

U dresu Cagliarija zaigrao je Duje Čop, koji je u 39. minuti izborio kazneni udarac za goste, no Farias ga je propustio realizirati. Čopa je u 81. minuti zamijenio Sau.

U prvom kolu novog njemačkog prvenstva Hoffenheim je kod kuće pobijedio Werder iz Bremena 1:0, a strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Andrej Kramarić. Njegov udarac u 84. minuti odbio se od gostujućeg igrača i završio u mreži, a Kramarić je u igru ušao 20 minuta ranije umjesto Amirija.

Bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna asistirao je centaršutem iz kornera za vodeći pogodak Šahtara u pobjedi nad gradskim rivalom Olimpikom 2:0. Strijelac je u 20. minuti bio Ferreyra, a Srna je igrao od početka do kraja utakmice.

Napadač Nikica Jelavić odigrao je svih 90 minuta i jednu od ključnih uloga u pobjedi Guizhou Zhichenga u kineskoj ligi. Svladan je drugoplasirani Shanghai SIPG 2:1, a Jelavić je postigao pogodak za vodstvo 1:0 te u 90. minuti asistirao Wangu za pobjedu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri