Nikola Kalinić preskače Kosovo

Čačić: "Imamo snage i kvalitete da budemo učinkoviti"

28.08.2017.

Čačić: "Imamo snage i kvalitete da budemo učinkoviti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Uoči okupljanja Vatrenih za rujanske kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, izbornik Ante Čačić obratio se predstavnicima medija.

Hrvatska - Kosovo
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
2. rujna 2017., 20:45
Stadion Maksimir, Zagreb.
Ulaznice

Hrvatsku reprezentaciju čekaju još četiri dvoboja u Skupini I na putu prema Rusiji, a već u subotu slijedi domaći ogled protiv Kosova na Maksimiru. Tri dana poslije Vatreni će gostovati u Eskisehiru kod Turske. Na konferenciji za medije govorio je hrvatski izbornik Ante Čačić, koji vjeruje da njegova momčad u dobroj poziciji kreće u završne borbe.

"Rekli smo na početku kvalifikacija da želimo na SP s prve pozicije. Godinu dana poslije, nakon utakmica bez gledatelja, uspješno apsolviranih problema s ozljedama, i zadnje utakmice na Islandu koja je produžila neizvjesnost, mi smo na vrhu skupine, s najboljom gol-razlikom. Držim da imamo dovoljno snage i kvalitete da u naredne četiri utakmice budemo učinkoviti i završimo sretni i zadovoljni", poručio je.

Hrvatska je na gostovanju kod Kosova ubilježila visoku pobjedu (6:0).

"Ne postoje dvije identične utakmice, svaka je nova i tako se moramo pripremati, kako bismo bili na svojoj razini. Tada će naša kvaliteta biti dostatna za sva tri boda. Važno nam je da igrači dolaze iz klubova mirni oko transfera, zadovoljni, u dobrom raspoloženju, u dobroj formi. Svima je reprezentacija veliki motiv i duboko vjerujem da ćemo obradovati sve koji vole Vatrene. Igrači su svježiji nego u lipnju, željni su novih izazova, a o Turskoj ćemo više razgovarati nakon Kosova. Naravno, na treninzima ćemo raditi i stvari koje će nam koristiti i za utorak", prokomentirao je Čačić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik je pojasnio naknadni poziv Ivanu Santiniju te se nakratko osvrnuo na status Matea Kovačića i Ivana Perišića.

"Razgovarao sam s Nikolom Kalinićem, rekao mi je da nije u vrhunskom fizičkom stanju te neće konkurirati za Kosovo. Radit će po drugačijem programu te sam tražio napadača s kojim ću na treningu moći imati dvije pune momčadi. Radi se o igraču koji je već bio s nama, u kontinuitetu igra dobro u Francuskoj te mu je mjesto u našoj blizini. Kovačić je budućnost reprezentacije, na njemu će uskoro počivati naša igra i veseli me da dobiva sve više prostora u Real Madridu, uz dojmljive izvedbe. Kao igrač napreduje i raste te će svima biti od velike koristi. Perišić je jako zadovoljan u Interu, novi ga trener jako cijeni i pripremaju mu novi ugovor".

Foto: Drago Sopta/HNS

Proteklih su mjeseci predmet brojnih medijskih natpisa bili sadašnji i bivši kapetan Vatrenih, Luka Modrić i Darijo Srna.

"Modrić je naš kapetan, najbolji vezni igrač na svijetu, on je dika i ponos hrvatskog roda, čovjek koji našu domovinu prezentira na najvišoj razini, s velikim entuzijazmom. To će činiti i dalje, nikada mu nije palo na pamet ostaviti hrvatsku reprezentaciju", kaže izbornik.

"Sa Srnom sam bio u kontaktu, objasnio sam mu situaciju s ozljedama Ćorluke, Vrsaljka i Jedvaja te da bi bilo dobro da je s nama. Nagovaranja nije bilo, on je razmislio i ostao pri odluci koju je donio prije godinu dana. Srna je dao veliki obol hrvatskom nogometu i davat će ga i dalje svojim djelovanjem, a mi se sada moramo usredotočiti na ono što imamo na raspolaganju", zaključio je Čačić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri