Gračanovi izabranici u Moldovi

Prvi kvalifikacijski ispit Hrvatske U-21

31.08.2017.

Prvi kvalifikacijski ispit Hrvatske U-21
Foto: Arhiva HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak u Kišinjevu započinje svoj put prema Europskom prvenstvu 2019. godine.

Na početku novog kvalifikacijskog ciklusa za europsku smotru najboljih izabranici Nenada Gračana odlaze na gostovanje kod Moldove. Na stadionu Zimbrua u 19:00 sati po hrvatskom vremenu igraju svoju prvu utakmicu u kvalifikacijskoj Skupini 1, koju čine još nositelj Češka te Grčka, Bjelorusija i San Marino.

Dvije su utakmice već odigrane, pri čemu je upravo Moldova pobijedila San Marino 2:0, dok je Bjelorusija istog suparnika svladala 1:0.

Hrvatska će ove jeseni, nakon ogleda u Moldovi, odigrati još četiri utakmice: 5. i 9. listopada kod kuće s Bjelorusijom i Češkom, 8. studenoga kod kuće sa San Marinom te 13. studenoga na gostovanju kod Grčke.

"Na papiru sve to izgleda jednostavnije nego što je bilo u prošlom ciklusu, no ne treba se zavaravati. Češka je nositelj, Grčka je sigurno neugodna, a i Moldova i Bjelorusija mogu iznenaditi. Ipak, imamo ambiciju i motiv, a naša je generacija dobra - bila je u mlađim kategorijama već i na Europskom i na Svjetskom prvenstvu. Želimo se nametnuti te pretvoriti igračku kvalitetu i njihov talent u uspješne rezultate", poručio je izbornik Gračan.

Na Europsko prvenstvo, koje će 2019. godine ugostiti Italija i San Marino, plasirat će se devet pobjednika kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane momčadi ući u doigravanje koje će dati posljednja dva putnika za završni turnir. Automatski se kvalificirala Italija.

S prvotnog su popisa zbog ozljeda otpali Benković i Fiolić, Vlašić je na vlastitu molbu oslobođen akcije, a reprezentativcima je priključen Marin Pongračić iz RB Salzburga.

"Reprezentativci Moldove igraju izravno, traže agresivnost, nezgodni su u prekidima jer su visoki i snažni, ali budemo li se postavili kako treba - organizirano i ozbiljno - moramo tražiti pobjedu", jasan je bio Gračan.

Po završetku susreta u Kišinjevu, Hrvatska U-21 odlazi na prijateljsko gostovanje kod Austrije u Gleisdorfu (4. rujna, 18:00).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri