Upute navijačima za susret s Kosovom

Zajedno do Rusije uz korektno navijanje

31.08.2017.

Zajedno do Rusije uz korektno navijanje
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez izražava dobrodošlicu na maksimirski stadion svim navijačima koji će u subotu bodriti hrvatsku reprezentaciju protiv Kosova u sklopu Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. godine (2. rujna u 20:45 sati).

Pozivamo sve navijače da na stadion Maksimir krenu na vrijeme kako bi izbjegli gužve na ulascima te pritom pozivamo na strpljivost kod kontrole ulaza.

Stadion se otvara u 18:45 sati te smo pripremili kvalitetne ugostiteljske sadržaje što je još jedan razlog da na stadion dođete ranije.

Kao organizator utakmice, Hrvatski nogometni savez zadržava pravo provjere i kontrole podataka s ulaznice i usporedbe s osobnim podacima zbog čega je nužno posjedovati osobne dokumente.

Pozivamo sve gledatelje da svojim fer i korektnim navijanjem pomognu Vatrenima doći do nove vrijedne pobjede u nogometnom spektaklu protiv Kosova.

Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i svim oblicima verbalnog i fizičkog nasilja. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije prema protivniku, službenim osobama i svim gledateljima.

Na stadion neće biti dozvoljen unos bilo kakvim predmetima pogodnima za nanošenje ozljeda ili štetnima za zdravlje, pirotehničkim sredstvima, hrani i piću, transparentima većima od 2x1m i onima s bilo kakvim rasističkim, uvredljivim ili političkim porukama koje nemaju veze sa sportom, velikim torbama i ruksacima, kišobranima i drugim predmetima sukladno pozitivnim zakonskim propisima.

Također, neće biti dozvoljen ulazak osobama pod utjecajem alkohola ili droga te osobama do 16 godina bez pratnje roditelja ili druge odgovorne punoljetne osobe.

KOSOVSKI NAVIJAČI

Veselimo se dolasku kosovskih navijača u Zagreb te će Hrvatski nogometni savez učiniti sve da se osjećaju dobrodošlo i ugodno na stadionu Maksimir.

Zbog propisa Fife pod čijom ingerencijom se organiziraju Europske kvalifikacije te Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, HNS je kao organizator dužan napraviti jasno odvajanje između domaćih i gostujućih navijača. Iz tog razloga, tribina Jug predviđena je za sve navijače s obilježjima Kosova i kosovske reprezentacije. Slijedom toga, navijačima s kosovskim obilježjima neće biti dopušten ulazak i boravak na ostalim tribinama te organizator zadržava pravo da ih udalji s tribine bez povrata novca za ulaznicu.

Sve navijače s kosovskim obilježjima molimo da poštuju ovakvu proceduru te tako podrže nastojanja da utakmicu učinimo istinskim nogometnim spektaklom i pritom izbjegnemo bilo kakve disciplinske postupke prema hrvatskoj i kosovskoj reprezentaciji.

#ZAJEDNODORUSIJE

Zahvaljujemo svim navijačima na vjernoj potpori Hrvatskoj, želimo vam da uživate u susretu Hrvatske i Kosova te da uz vašu potporu Vatreni upišu novu veliku pobjedu na putu prema Rusiji.

Budimo ponosni!

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri