Vatreni s pobjedom u Tursku

Vida u nedjeljnom nastavku slomio otpor Kosova

03.09.2017.

Vida u nedjeljnom nastavku slomio otpor Kosova
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom sedmom nastupu u kvalifikacijama za svjetsku smotru u Rusiji, Hrvatska je na Maksimiru dočekala reprezentaciju Kosova te u nedjelju uspješno dovršila susret započet u subotu.

HRVATSKA - KOSOVO 1:0 (0:0)
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
Stadion Maksimir, Zagreb.

Sudac: S. Johannesson (Švedska)

Strijelci: 1:0 - Vida (74')

Žuti kartoni: Muriqi (65'), Vojvoda (83'), Pivarić (90')

Hrvatska: Subašić, Pivarić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Modrić, Kovačić (od 55' Badelj), Rakitić (od 55' Kramarić), Brozović (od 73' N. Kalinić), Perišić, Mandžukić. Izbornik: A. Čačić.

Kosovo: Ujkani, Vojvoda, Rrahmani, Jashanica, Kololli (od 71' Paqarada), Alushi, Rashica, Berisha, Kryeziu, Zeneli (od 79' Nuhiu), Muriqi (od 67' Fejzullahu). Izbornik: A. Bunjaki.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon uvjerljivih 6:0 u Skadru prošlog listopada, Vatreni su u Zagrebu dvoboj protiv Kosova odradili kroz dva dana - nakon subotnjeg prekida zbog kiše i natopljenog terena, a za tri boda ovoga im je puta dostatan bio jedan pogodak.

Foto: Drago Sopta/HNS

Trenutak odluke zbio se u 74. minuti, kada je kapetan Modrić ubacio iz slobodnog udarca, a Vida bio najviši u skoku i glavom zatresao gostujuću mrežu. 

Foto: Drago Sopta/HNS

U subotnjih dvadesetak minuta vrata Kosova pokušali su ugroziti Perišić, Vrsaljko i Brozović, a u preostalom dijelu prvog poluvremena najbliže su pogotku bili ponovno Perišić te Mandžukić i Modrić. S druge su strane zaprijetili Muriqi i Zeneli, a vratari nisu imali previše posla. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Perišić se još jednom okušao i na početku nastavka, ali je njegov udarac prošao tik pored vratnice. Uzvratio je Berisha, a pojačani pritisak Hrvatske rezultirao je novim udarcima, Brozovića i Pivarića. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Po postignutom pogotku, Hrvatska je sačuvala svoje vodstvo uz još nekoliko opasnih dolazaka pred Ujkanija, te ostala na čelu Skupine I i napravila novi korak prema željenom cilju, plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Foto: Drago Sopta/HNS

U preostalim ogledima sedmog kola Skupine I Finska je kod kuće svladala Island 1:0, dok je Ukrajina pred svojim navijačima nadjačala Tursku 2:0. Vatreni već u ponedjeljak putuju za Eskisehir, gdje će u utorak navečer gostovati kod Turske.

Foto: Drago Sopta/HNS

Kvalifikacije za SP, Skupina I:
1. Hrvatska 16
2. Ukrajina 14
3. Island 13
4. Turska 11
5. Finska 4
6. Kosovo 1

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri