Vatreni vodeći uoči zadnja dva kola

Jedan pogodak Turske ostavio Hrvatsku praznih ruku

05.09.2017.

Jedan pogodak Turske ostavio Hrvatsku praznih ruku
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom osmom nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji Vatreni su doživjeli drugi poraz - uspješnija je bila Turska.

TURSKA - HRVATSKA 1:0 (0:0)
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
Stadion Eskisehir Yeni Atatürk, Eskisehir.

Sudac: V. Kassai (Mađarska)

Strijelci: 1:0 - Tosun (75')

Žuti kartoni: Tosun (9'), Calhanoglu (39'), N. Kalinić (45'), Perišić (66'), Badelj (90+2'), Brozović (90+4')

Turska: Babacan, Erkin, Topal, Soyüncü, Ayhan, Özyakup, Sahin (od 87' Yokuslu), Turan (od 70' Mor), Calhanoglu, Tosun, Yilmaz (od 82' Tufan). Izbornik: M. Lucescu.

Hrvatska: Subašić, Pivarić, Lovren, Vida, Vrsaljko (od 84' Čop), Modrić, Badelj, Brozović, Kovačić (od 71' Kramarić), Perišić, N. Kalinić (od 62' Mandžukić). Izbornik: A. Čačić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Dva dana nakon susreta s Kosovom u Zagrebu i minimalne pobjede, Hrvatska je u utorak istim rezultatom poražena na gostovanju kod Turske.

Početak susreta obilovao je zanimljivostima. Već u petoj minuti Kovačića je u vrlo izglednoj poziciji zaustavio Babacan, a u desetoj minuti Modrićev je ubačaj iz prekida nakon dva dodira završio na vratnici.

Odmah potom uzvratio je Tosun promašajem iz blizine, a do kraja poluvremena Hrvatska je u nekoliko navrata stegla obruč oko domaćeg šesnaesterca, no nije realizirala obećavajuće pozicije.

Uvodne minute drugog poluvremena donijele su nove šanse za Hrvatsku: Lovren i Perišić pucali su glavom, a Perišić je imao sjajnu prigodu u 57. minuti, no lopta je otišla pored vratnice. S druge strane, Subašiću su prijetili Ayhan i Yilmaz.

Dobar je udarac ubilježio i Brozović u 74. minuti, no uskoro je Turska odgovorila - pogotkom. Özyakup je pucao, Subašić odbio loptu, a Tosun je pospremio u mrežu i, pokazalo se, osigurao domaćinu pobjedu.

Istovremeno, Island je kod kuće pobijedio Ukrajinu 2:0, dok je Finska slavila kod Kosova 1:0. Hrvatska će kvalifikacije nastaviti osječkim srazom s Finskom 6. listopada, dok u zadnjem kolu gostuje kod Ukrajine 9. listopada.

Kvalifikacije za SP, Skupina I:
1. Hrvatska 16
2. Island 16
3. Turska 14
4. Ukrajina 14
5. Finska 7
6. Kosovo 1

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri