Vlašić debitirao za Everton

Santini strijelac, asistencije Rakitića, Kramarića, Srne, Kranjčara

10.09.2017.

Santini strijelac, asistencije Rakitića, Kramarića, Srne, Kranjčara
Foto: Drago Sopta/HNS

Subota nakon reprezentativne stanke donijela je ponovno zapažen učinak hrvatskih internacionalaca diljem Europe.

U listu strijelaca upisao se napadač Ivan Santini, koji je u petom kolu Ligue 1 doveo svoj Caen u vodstvo protiv Dijona nakon samo pet minuta igre. Sam je izborio kazneni udarac te ga efektno realizirao za 1:0, a Caen je naposljetku slavio 2:1. Santini je odigrao cijelu utakmicu, a Caenu je to bila treća uzastopna ligaška pobjeda.

Barcelona je u gradskom derbiju protiv Espanyola pobijedila s uvjerljivih 5:0 te zadržala idealan ovosezonski prvenstveni učinak s maksimalnih devet bodova. Dokapetan Ivan Rakitić pritom je asistirao Messiju u 26. minuti za vodstvo te u 87. minuti ubacio iz kuta za Piquea i četvrti pogodak Barcelone. Rakitić je igrao od početka do kraja susreta.

Andrej Kramarić i njegov Hoffenheim na svom su terenu "srušili" Bayern 2:0, a hrvatski je reprezentativac u 27. minuti iz auta asistirao Uthu za prednost domaćina. Uth je u nastavku postigao i drugi pogodak, a Kramarić je odradio cijeli dvoboj. Hoffenheim je tako preskočio Bayern i pridružio se vodećoj trojki Bundeslige.

U osmom kolu ukrajinskog prvenstva, Šahtar je preokretom slavio protiv Zorje (3:1), a asistent za izjednačujući pogodak u 32. minuti bio je bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna. Srna je igrao svih 90 minuta, a njegova momčad iz Donecka vodeća je na ljestvici.

Na popis subotnjih asistenata uskočio je i Niko Kranjčar, čiji su Rangersi u petom kolu škotske lige kod kuće nadjačali Dundee 4:1, a mrežu gostiju načeo je Morelos u 41. minuti upravo na dodavanje hrvatskog veznjaka. Kranjčar je igru napustio početkom nastavka.

Mladi Nikola Vlašić, koji je nedavno napustio Hajduk u rekordnom transferu te se pridružio engleskom velikanu Evertonu, debitirao je u Premiershipu protiv Tottenhama. Londonski je sastav na Goodison Parku slavio 3:0, a Vlašić je na teren istrčao u 80. minuti umjesto Gueyea.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri