Slijedi uzvrat u Dubrovniku

Hrvatska remizirala s Francuzima u prvom susretu doigravanja

12.09.2017.

Hrvatska remizirala s Francuzima u prvom susretu doigravanja
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska reprezentacija u futsalu odigrala je s Francuskom neriješenih 1:1 u prvoj utakmici doigravanja za plasman na europsku smotru.

FRANCUSKA - HRVATSKA 1:1 (1:0)
Dodatne kvalifikacije za EP 2018., prva utakmica.
Orchies, Francuska.

Suci: Kovacs i Farkas (Mađarska)

Strijelci: 1:0 - Alla (7'), 1:1 - Jelovčić (34')

Žuti kartoni: Alla (8'), Grcić (8'), Mohammad (40')

Francuska: Haroun, Ramirez, Aigoun, Mohammed, Gasmi; Kerroumi, Durot, Belhaj, Alla, Andrade, Boudebibah, N'Gala, Kebe, Mouhoudine. Izbornik: P. Jacky.

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Marinović, Novak, Suton; Jukić, Grcić, Babić, Perić, Postružin, Kanjuh, Horvat, Jelavić, Đuraš. Izbornik: M. Stanković.

Sadržajan susret u Orchiesu završio je bez pobjednika, uoči uzvratne utakmice u Dubrovniku 26. rujna, koja će dati konačan odgovor na pitanje tko će putovati na Europsko prvenstvo u Sloveniju.

Francuzi su pred svojim navijačima poveli u sedmoj minuti, zahvaljujući Allau, koji je najbolje reagirao nakon udarca iz kuta. U prvom se poluvremenu istaknuo i vratar Luketin s dvije izvrsne obrane, a domaćina je u čak tri navrata spašavao okvir gola - pucali su dva puta Jelovčić i jednom Grcić.

Vratnicu je potom pogodio i Mouhoudine, a na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćina. Za izjednačenje se u 34. minuti pobrinuo Jelovčić, prizemnim udarcem po sredini vrata nakon što se oslobodio svog čuvara.

Tih 1:1 ostalo je na semaforu do kraja susreta, pri čemu je u završnici Luketin još jednom sjajno zaustavio Mouhoudinea, a Gasmiju se ispriječila prečka.

U preostalim prvim utakmicama doigravanja Mađarska je pobijedila Poljsku 2:1, Srbija u gostima Češku 4:3, a Rumunjska i Gruzija remizirale su 2:2.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri