Hrvatska zaslužuje plasman na EP

Stanković: "Utakmica teška, Francuska ozbiljna, rezultat dobar"

13.09.2017.

Stanković: "Utakmica teška, Francuska ozbiljna, rezultat dobar"

Izbornik hrvatske reprezentacije u futsalu Mato Stanković ponudio je svoje viđenje dokvalifikacijske utakmice s Francuskom.

Foto: Arhiva HNS

Hrvatska je u Orchiesu remizirala s Francuskom 1:1 te je sve otvoreno uoči druge utakmice dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2018. godine u Sloveniji. 

"Bila je to teška utakmica, kakvu smo i očekivali. Francuska je bila ozbiljan protivnik, dvorana je bila puna, atmosfera užarena i znali smo odakle nam prijete najveće opasnosti. Sada su se svi napokon uvjerili da francuski rezultati u posljednje dvije godine nisu bili slučajni, a mislim da nam ni suđenje nije išlo na ruku jer se dopustila kontakt-igra s vrlo čvrstim zahvatima na Marinoviću", prepričao je izbornik Stanković.

Francuzi su poveli nakon sedam minuta igre, a Hrvatska je preko Jelovčića izjednačila šest minuta prije kraja.

"Hrvatska je bila bolja i dominantnija u posjedu lopte, stvorili smo brojne šanse, ali imali smo problema u protunapadima, dok je naš vratar u nekoliko navrata branio Francuzima pokušaje iz izglednih situacija. Osim toga, da Francuzi to ne iskoriste, nismo željeli izlaziti u javnost s činjenicom da su Marinović i Jelovčić imali žute kartone i postojala je mogućnost da u slučaju još jednog ne igraju u uzvratu. Stoga su morali igrati opreznije", dodao je izbornik.

Uzvrat je na rasporedu 26. srpnja u Dubrovniku, a Hrvatska ne odustaje od zacrtanog cilja.

"Kada se sve zbroji, imamo dobar rezultat za uzvrat, premda smo svi željeli i tražili pobjedu. Sada treba dodatno analizirati Francusku, pokušati ispraviti pogreške i podići razinu igre. Treba napraviti sve kako bismo se u Dubrovniku plasirali na Europsko prvenstvo jer ova Hrvatska to i zaslužuje", zaključio je Stanković.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri