Prijenos kvalifikacija na HNTV-u

Vrhunski gost u Varaždinu: "Europa sada pozitivno govori o Hrvaticama"

18.09.2017.

Vrhunski gost u Varaždinu: "Europa sada pozitivno govori o Hrvaticama"
Foto: Arhiva HNS

Uoči kvalifikacijskog susreta ženskih reprezentacija Hrvatske i Švedske u Varaždinu, izbornik Božidar Miletić gostovao je na konferenciji za medije.

Nakon uvodnog remija u Ukrajini (1:1) - izborenog s igračicom manje u sudačkoj nadoknadi vremena - hrvatske reprezentativke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavljaju ogledom sa Šveđankama u Varaždinu. Utakmica je na rasporedu u utorak, 19. rujna, s početkom u 18:00 sati.

"Utakmicu u Ukrajini završili smo na jako dobar način, a da smo ostali sa svih 11 igračica mislim da smo se mogli vratiti i sa sva tri boda, što nisu očekivali niti najveći optimisti. Samo je nekolicina ljudi vjerovala da se možemo vratiti neporaženi. Kroz proteklo razdoblje imali smo veliku podršku predsjednika Šukera i cjelokupnog Hrvatskog nogometnog saveza, brojna okupljanja i utakmice, a rezultat toga je i naš dobar početak u Ukrajini", rekao je izbornik Božidar Miletić.

"Mi smo najslabije rangirana reprezentacija u našoj skupini, ali to nije naša kvaliteta, mi sigurno kvalitetom pripadamo trećoj skupini. Svi su unaprijed upisali šest bodova protiv nas, a naposljetku se Ukrajina prva opekla. Nadam se da će i drugi od nas gubiti bodove", nastavio je izbornik te dodao: "Drago mi je da Europa sada pozitivno govori o Hrvatskoj i zato sada mnoge zanima nadolazeći okršaj sa Švedskom u Varaždinu".

Podsjećajući da su Švedska i Danska favoriti za osvajanje skupine i izravni odlazak na svjetsku smotru, Miletić najavljuje:

"O Švedskoj imam samo mnogo lijepih riječi, unatoč promjeni izbornika i čak devet igračica nakon Europskog prvenstva - to govori o njihovoj snazi pomlađivanja. Oni su među pet najboljih ekipa europskog nogometa, možda čak i svjetskog, te ovim putem mogu pozvati gledatelje da dođu vidjeti tu vrhunsku reprezentaciju. Ujedno mogu obećati da će Hrvatska dati sve od sebe kako bi pokušala parirati tako kvalitetnom suparniku. Svi koji dođu moći će uživati".

"Međutim, omalovažio bih svoju reprezentaciju kad bih rekao da će Švedska sigurno pobijediti. Mi se nećemo prepustiti stihiji, nećemo poletjeti nakon uspjeha u Ukrajini, a teško mi je uopće opisati koliko djevojkama znači taj rezultat i koliko ushićeno sada čekaju Šveđanke. Ipak, treba ostati realan i ako one zasluženo budu bolje, stisnut ćemo im ruku i čestitati", istaknuo je.

Hrvatice će zaigrati bez isključene Conjar, a o početnoj će jedanaestorici izbornik odlučiti ovisno o oporavku od ozljede pojedinih reprezentativki.

"Energetski smo se izuzetno potrošili igrajući s igračicom manje, neke igračice imaju problema s ozljedama, no problema sa sastavom neće biti. Dobro smo pokriveni, a izuzetno mi je drago što igramo u Varaždinu, posebno nakon što me se dojmila atmosfera s finala Europskog prvenstva U-17", zaključio je izbornik Miletić.

Izravni prijenos susreta Hrvatske i Švedske možete pratiti na Hrvatskoj nogometnoj televiziji:

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri