Održan Kongres Uefe

Šuker na sjednici Izvršnog odbora, finale Lige prvaka u Madridu

20.09.2017.

Šuker na sjednici Izvršnog odbora, finale Lige prvaka u Madridu
Foto: UEFA

U srijedu je održan 13. izvanredni Kongres Uefe, nakon čega je zasjedao i Izvršni odbor krovnog europskog nogometnog tijela, u čijem radu sudjeluje i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

U švicarskoj Ženevi održan je Kongres Uefe, a delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza činili su predsjednik Davor Šuker i izvršni direktor Damir Vrbanović.

Kongres je izabrao Alekseja Sorokina iz Rusije kao europskog predstavnika u Vijeću Fife, potvrdio dvojicu predstavnika ECA-e u Izvršnom odboru Uefe (Andrea Agnelli i Ivan Gazidis) te potvrdio izbore pojedinih novih članova u druga Uefina tijela, uz usvajanje amandmana na Statut Uefe.

Poslijepodne je uslijedila i sjednica Izvršnog odbora Uefe, čiji je član i Davor Šuker. Pod predsjedanjem predsjednika Uefe Aleksandera Čeferina, razgovaralo se o odnosima u europskom nogometu te je uz nekolicinu drugih točaka dnevnog reda odlučeno kako će finale Lige prvaka za sezonu 2018./2019. biti odigrano na novom stadionu Atletico Madrida, Metropolitanu. Finale Europske lige te sezone ugostit će u azerbajdžanska prijestolnica, Baku. 

"Moramo osigurati da se manje momčadi mogu nastaviti natjecati s najboljima, moramo održati taj san na životu. To čini nogomet posebnim, to je njegova čarolija. Moramo ga zaštititi prije nego što bude prekasno. Europsko zakonodavstvo i nacionalna zakonodavstva moraju omogućiti da nogomet bude još pošteniji, etičniji i solidarniji. Ograničenje plaća, porez na luksuz, evolucija financijskog fair-playa, reforme sustava transfera, nadzor novca, ograničenje isplate menadžerima, uvođenje solidarnog poreza kao podršku amaterskom i ženskom nogometu, ograničenje posudbi, zabrana kombiniranog vlasništva, osnaživanje pravila o lokalno treniranim igračima - otvoreni smo za sve reforme koje bi bile na dobrobit nogometa", poručio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

 

 

Foto: UEFA

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri