Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Održan Kongres Uefe

Šuker na sjednici
Izvršnog odbora,
finale Lige prvaka u
Madridu

20.09.2017.
Šuker na sjednici Izvršnog odbora, finale Lige prvaka u Madridu
foto: UEFA
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U srijedu je održan 13. izvanredni Kongres Uefe, nakon čega je zasjedao i Izvršni odbor krovnog europskog nogometnog tijela, u čijem radu sudjeluje i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

U švicarskoj Ženevi održan je Kongres Uefe, a delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza činili su predsjednik Davor Šuker i izvršni direktor Damir Vrbanović.

Kongres je izabrao Alekseja Sorokina iz Rusije kao europskog predstavnika u Vijeću Fife, potvrdio dvojicu predstavnika ECA-e u Izvršnom odboru Uefe (Andrea Agnelli i Ivan Gazidis) te potvrdio izbore pojedinih novih članova u druga Uefina tijela, uz usvajanje amandmana na Statut Uefe.

Poslijepodne je uslijedila i sjednica Izvršnog odbora Uefe, čiji je član i Davor Šuker. Pod predsjedanjem predsjednika Uefe Aleksandera Čeferina, razgovaralo se o odnosima u europskom nogometu te je uz nekolicinu drugih točaka dnevnog reda odlučeno kako će finale Lige prvaka za sezonu 2018./2019. biti odigrano na novom stadionu Atletico Madrida, Metropolitanu. Finale Europske lige te sezone ugostit će u azerbajdžanska prijestolnica, Baku. 

"Moramo osigurati da se manje momčadi mogu nastaviti natjecati s najboljima, moramo održati taj san na životu. To čini nogomet posebnim, to je njegova čarolija. Moramo ga zaštititi prije nego što bude prekasno. Europsko zakonodavstvo i nacionalna zakonodavstva moraju omogućiti da nogomet bude još pošteniji, etičniji i solidarniji. Ograničenje plaća, porez na luksuz, evolucija financijskog fair-playa, reforme sustava transfera, nadzor novca, ograničenje isplate menadžerima, uvođenje solidarnog poreza kao podršku amaterskom i ženskom nogometu, ograničenje posudbi, zabrana kombiniranog vlasništva, osnaživanje pravila o lokalno treniranim igračima - otvoreni smo za sve reforme koje bi bile na dobrobit nogometa", poručio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

 

 

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Engleska

12.10.2018.

Rujevica, Rijeka