Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Na zagrebačkom Mirogoju

Obilježena
godišnjica smrti
Vlatka Markovića

23.09.2017.
Obilježena godišnjica smrti Vlatka Markovića
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza obilježila je na zagrebačkom Mirogoju četvrtu obljetnicu smrti Vlatka Markovića.

Vlatko Marković, bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, jedan je od ključnih pojedinaca u modernoj povijesti krovne organizacije hrvatskog nogometa, pod čijim su vodstvom postignuti brojni kvalitetni rezultati i veliki uspjesi. Osim toga, upravo je u njegovom mandatu Hrvatski nogometni savez osigurao vlastite prostorije u Rusanovoj ulici u Zagrebu.

Marković je rođen 1937. godine u Bugojnu, a preminuo je 23. rujna 2013. godine u Zagrebu. Tijekom igračke karijere istaknuo se u dresovima Dinama i tadašnje Jugoslavije, a 1993. godine bio je hrvatski izbornik u dvoboju s Ukrajinom. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza bio je od 1998. do 2011. godine, nakon čega je imenovan počasnim predsjednikom.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza u subotu na Mirogoju činili su viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić i predsjednik NS Karlovačke županije Neven Šprajcer te su zapalili svijeće i položili vijenac na grob Vlatka Markovića.

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Engleska

12.10.2018.

Rujevica, Rijeka