Uzvratna utakmica doigravanja

Francusko slavlje u Dubrovniku, Hrvatska bez EP-a

26.09.2017.

Francusko slavlje u Dubrovniku, Hrvatska bez EP-a
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska reprezentacija u futsalu nije uspjela izboriti plasman na Europsko prvenstvo u Sloveniji iduće godine.

HRVATSKA - FRANCUSKA 4:5 (2:1)
Doigravanje za EP 2018., uzvratna utakmica.
Dvorana Gospino polje, Dubrovnik.

Suci: M. Birkett (Engleska), K. Cetin (Turska), O. Soykan (Turska)

Strijelci: 1:0 - Suton (8'), 1:1 - Kebe (9'), 2:1 - Perić (16'), 2:2 - Ramirez (26'), 2:3 - N'Gala (33'), 2:4 - N'Gala (34'), 3:4 - Marinović (35'), 4:4 - Novak (40'), 4:5 - N'Gala (40')

Žuti kartoni: Suton (39'), Aigoun (40')

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Marinović, Novak, Suton; Jukić, Grcić, Grbeša, Babić, Perić, Postružin, Kanjuh, Horvat, Đuraš. Izbornik: M. Stanković.

Francuska: Haroun, Ramirez, Aigoun, A. Mohammed, Mouhoudine; Kerroumi, Durot, Belhaj, Andrade, Zoubir, N'Gala, Alla, Kebe, Gasmi. Izbornik: P. Jacky.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski su reprezentativci u prvoj utakmici u Orchiesu odigrali neriješenih 1:1, a u Dubrovniku su poveli nakon osam minuta igre, kada je loptu u francusku mrežu uspio skrenuti Suton. No, odmah je izjednačio Kebe udarcem iz daljine koji je prevario Luketina, ali je Perić odveo Hrvatsku na odmor s pogotkom prednosti, na asistenciju Marinovića u 16. minuti.

Foto: Drago Sopta/HNS

Francuski je preokret započeo u šestoj minuti nastavka. Prvo je Ramirez izjednačio iz blizine, a potom je N'Gala s dva pogotka ispisao 2:4 na semaforu - jednom je put do hrvatske mreže pronašao s lijeve, a drugi puta s desne strane.

Foto: Drago Sopta/HNS

Marinović se već u 35. minuti najbolje snašao za smanjenje francuskog vodstva na 4:3, da bi hrvatski lov za poravnanjem urodio plodom 16 sekundi prije isteka vremena. Nakon kornera precizan je bio Novak za 4:4.

Foto: Drago Sopta/HNS

Ipak, u posljednjem su napadu Francuzi u tri poteza zatresli mrežu za konačnih 5:4, pri čemu je realizator ponovnio bio N'Gala, koji je tako upotpunio svoj hat-trick.

Foto: Drago Sopta/HNS

Uz Francusku, koja je tako izborila svoj povijesni prvi plasman na velika natjecanja, u utorak su kroz doigravanje prolaz osigurale još reprezentacije Srbije, Poljske i Rumunjske.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri