Promjene u kadru Hrvatske U-21

Gračan: "Bjelorusija nije autsajder, a Češka je vrlo ozbiljna"

02.10.2017.

Gračan: "Bjelorusija nije autsajder, a Češka je vrlo ozbiljna"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija započinje pripreme za kvalifikacijske oglede s Bjelorusijom i Češkom u Varaždinu.

Poslije pobjede u Moldovi u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Hrvatska U-21 snage će pred svojim navijačima odmjeriti i s vršnjacima iz Bjelorusije i Češke.

Izbornik Nenad Gračan zbog ozljeda neće moći računati na Ivana Fiolića, Lovru Majera i Petra Bočkaja te su naknadno poslani pozivi Petru Mamiću i Lorencu Šimiću, a pod znakom pitanja stoji nastup Alena Halilovića.

"Očekuju nas vrlo važne utakmice. Češka je nositelj naše skupine, a Bjelorusija nipošto nije autsajder s obzirom da su Bjelorusi odigrali neriješeno u Češkoj. Bjelorusija nije agresivna poput Moldove, više traži igru i češće dolazi u završnicu, no želja nam je pobjeda kako bismo mirno dočekali Češku. Češka je redoviti sudionik završnih turnira, radi se o vrlo ozbiljnoj reprezentaciji", naglasio je izbornik na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak.

"S obzirom na poteškoće s ozljedama, moramo sagledati situaciju te potom donijeti odluku o početnim postavama. Imamo dovoljno snage, znanja i kvalitete bez obzira na to tko će zaigrati. Drago nam je i da se vraćamo u nogometni grad Varaždin, u ugodno nogometno okruženje te da ćemo imati podršku punih tribina, to je našim dečkima itekako bitno", dodao je Gračan.

Nekoliko je riječi posvetio i uspješnom početku Nikole Vlašića na Goodison Parku, potvrdivši i da je u stalnom kontaktu s izbornikom seniorske reprezentacije oko pojedinih igrača.

"Vlašićevi nastupi mogu biti samo pozitivni, dobro se snašao i dobro igra u Evertonu. To je dobitak ne samo za nas, nego za cjelokupni nogomet. U kontaktu sam s izbornikom Čačićem i dogovorit ćemo se u slučaju potrebe. Svima nam je cilj i da seniorska reprezentacija postigne željeni uspjeh", zaključio je Gračan.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri