Izravni prijenos na HNTV-u

Hrvatska U-21 čeka Bjelorusiju: "Nastaviti zacrtanim putem"

05.10.2017.

Hrvatska U-21 čeka Bjelorusiju: "Nastaviti zacrtanim putem"
Foto: Arhiva HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak u Varaždinu igra svoju drugu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Izabranici Nenada Gračana otvorili su novi kvalifikacijski ciklus dobrom predstavom i sigurnom partijom u Kišinjevu (3:0), a prvi domaći ispit na putu prema europskoj smotri 2019. godine imat će pred varaždinskom publikom protiv reprezentacije Bjelorusije.

Bjelorusija je odigrala već tri utakmice u Skupini 1, a uz očekivanu domaću pobjedu nad San Marinom (1:0) te poraz od Grčke (0:2), ubilježila je i upozoravajući remi na gostovanju kod nositelja Češke (1:1), zahvaljujući pogotku Šibuna u sudačkoj nadoknadi.

Hrvatska će u varaždinski okršaj ući bez ozlijeđenih Ivana Fiolića, Lovre Majera i Petra Bočkaja, a zbog ozljede koju je zaradio prije odlaska na pripreme otpao je i Alen Halilović. Duje Ćaleta-Car priključen je seniorskoj reprezentaciji, a izbornik Gračan naknadno je pozvao Petra Mamića, Lorenca Šimića i Tomislava Turčina.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv momčadi koja je remizirala s favoritom skupine. Prema tome, bez obzira što smo mi favoriti u ovom dvoboju, moramo odgovoriti na sve zadatke i odigrati ozbiljnu i discipliniranu utakmicu", rekao je Gračan.

"Mislim da neće biti nikakvih problema ukoliko se tako postavimo. Tražimo pobjedu i želimo nastaviti zacrtanim putem", dodao je izbornik.

Pravdu će dijeliti danski sudac Jens Maae i njegovi sunarodnjaci, a utakmica počinje u 18:00 sati.

U istom terminu sastat će se Moldova i vodeća momčad na tablici, Grčka. Po završetku utakmice s Bjelorusima, mlade Vatrene vrlo brzo očekuje novi izazov - već u ponedjeljak u Varaždin dolazi i reprezentacija Češke.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 1:
1. Grčka 6 (2)
2. Bjelorusija 4 (3)
3. Hrvatska 3 (1)
4. Moldova 3 (3)
5. Češka 1 (1)
6. San Marino 0 (2)  

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri