Cijela momčad zaslužna za preokret

Gračan: "Hrvatska U-21 pokazala je karakter"

05.10.2017.

Gračan: "Hrvatska U-21 pokazala je karakter"
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska U-21 uspjela je svladati Bjelorusiju, a uzbudljivu završnicu prokomentirao je i izbornik Nenad Gračan.

Do druge je pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo mlada reprezentacija Hrvatske stigla u Varaždinu, nadoknadivši 0:1 protiv Bjelorusije pogocima u sudačkoj nadoknadi susreta.

"Bilo je zaista teško nakon što smo primili pogodak, Bjelorusi su se povukli u dvostruki blok i teško je bilo pronaći situaciju za realizaciju. Najvažnije je da smo na kraju uspjeli zabiti dva puta, momčad je pokazala karakter i s ovom pobjedom možemo mirnije razmišljati o sljedećoj utakmici", rekao je poslije utakmice izbornik Nenad Gračan.

"Bjelorusija nas je u nekoliko navrata poremetila u protunapadima, oni žele i znaju igrati te su tako i u Češkoj osvojili bod, ali sveukupno smo bili ozbiljni i disciplinirani. Morali smo tražiti rješenja preko bokova, a ozbiljnost nam se na kraju i vratila", dodao je.

Junaci hrvatske pobjede postali su stoperi, Lorenco Šimić i Filip Benković.

"Nije to ni toliko čudno, Benković i Šimić postižu pogotke i u svojim klubovima, a ponavljam - pojedincu se piše pogodak, ali cijela je momčad ta koja i postiže i prima pogodak", ističe Gračan.

U ponedjeljak će na varaždinski teren istrčati i nositelji skupine Česi.

"Češka, poput nas, voli imati posjed lopte, imaju kvalitetne bočne igrače i na to treba paziti, ali mislim da ćemo u tom susretu, za razliku od ovoga, imati više prostora za igru", završio je izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri