Mobilizirani Vatreni

Finska na Rujevici za novi korak prema Rusiji

06.10.2017.

Finska na Rujevici za novi korak prema Rusiji
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak igra posljednji domaći susret u sklopu europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Hrvatska - Finska
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I
6. listopada 2017., 20:45
Stadion HNK Rijeka, Rijeka
Ulaznice

Vatreni ulaze u samu završnicu borbe za mjesto na europskoj smotri idućeg ljeta. U pretposljednjem kolu dočekuju Finsku, u susretu koji je bio planiran u Osijeku, no zbog lošeg stanja travnjaka prebačen je na riječku Rujevicu.

Hrvatska je vodeća momčad u Skupini I, no bodovno je poravnata s Islandom, dok Turska i Ukrajina zaostaju po dva boda. Stoga izabranici Ante Čačića nemaju mnogo prostora za kalkulacije.

"Tri su boda imperativ, od ključne važnosti za naše ciljeve. Ne dvojim da će ovo okupljanje riješiti pitanje odlaska na SP - gdje nam je i mjesto. Igrači su mobilizirani, svjesni su trenutka, i najviše će se pitati nas", jasan je bio izbornik Čačić.

S Finskom su se Hrvati susreli samo jednom, prošle godine u Tampereu, a presudio je pogodak Marija Mandžukića iz 18. minute za konačnih 1:0. Gosti u Rijeku dolaze na krilima dvije uzastopne pobjede, protiv Kosova i Islanda, a uobičajeno su "tvrd orah" mnogima.

"Finska je u naletu, igra jako dobro. Fizički su čvrsti, moćni u prekidima i očekuje nas iznimno teška utakmica. Morat ćemo biti ona prava Hrvatska s početka kvalifikacijskog ciklusa. Dobro smo radili, dobro se pripremili i sada moramo to pretočiti u uspjeh na travnjaku", poručio je kapetan Luka Modrić.

Upravo je za Modrića utakmica s Finskom posebna jer će se priključiti hrvatskom Klubu 100, u kojemu ga čekaju Srna, Pletikosa, Šimunić, Olić i Šimić. 

Hrvatska će protiv Finske biti oslabljena za neigranje ozlijeđenih Ćorluke, Kovačića, N. Kalinića, Pjace, Jedvaja i Barišića, kao i Lovrena koji se pokušava oporaviti za Ukrajinu.

Paralelno s utakmicom u Rijeci igrat će se još dvoboji Turska - Island te Kosovo - Ukrajina. Na Rujevici će suditi Poljak Daniel Stefanski sa svojim sunarodnjacima, a u zadnjem se kolu sastaju Ukrajina - Hrvatska, Island - Kosovo te Finska - Turska. Izravni plasman na Svjetsko prvenstvo osigurava samo pobjednik skupine, a osam najboljih drugoplasiranih momčadi ući će u doigravanje.

Kvalifikacije za SP, Skupina I:
1. Hrvatska 16
2. Island 16
3. Turska 14
4. Ukrajina 14
5. Finska 7
6. Kosovo 1

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri