Dvoboj u Tampereu

Prvi susret, jedan pogodak i sva tri boda

06.10.2017.

Prvi susret, jedan pogodak i sva tri boda
Foto: Drago Sopta/HNS

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji donijele su Vatrenima prigodu da po prvi puta u povijesti snage odmjere s reprezentacijom Finske.

Hrvatska - Finska
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I
6. listopada 2017., 20:45
Stadion HNK Rijeka, Rijeka
Ulaznice

Dvoboj u Tampereu bio je na rasporedu 9. listopada prošle godine, u sklopu trećeg kola Skupine I, a momčad Ante Čačića do sva je tri boda došla pogotkom Marija Mandžukića u 18. minuti i pobjedom 1:0. Napadač Juventusa najbolje je reagirao nakon ubačaja Šime Vrsaljka i pokušaja Andreja Kramarića.

Finsku je u nastavku spasila vratnica nakon udarca Ivana Perišića, pokušavali su i Duje Čop i Mario Mandžukić, dok su domaćini uspjeli stvoriti nekoliko gužvi ispred Danijela Subašića, ali hrvatska se ekspedicija zadovoljna vratila kući.

"Utakmica je bila prava natjecateljska, s domaćinom koji je u gustoj formaciji čekao svoje prigode. Finska zna postaviti čvrsti blok i brzo se probiti naprijed. Mi smo težili svojoj igri, došli do pogotka, ali nije bilo jednostavno. Mislim da je Hrvatska opravdala ulogu favorita i zasluženo pobijedila jer Finci praktično nisu imali niti jednu priliku, dok smo mi mogli povećati svoje vodstvo", sažeo je izbornik Čačić poslije utakmice.

Vatreni su u Finskoj nastupili oslabljeni za neigranje kapetana Luke Modrića, zatim Ivana Rakitića, Vedrana Ćorluke, Dejana Lovrena i Marka Pjace, no ostvarili su zacrtani cilj te se brzo okrenuli nadolazećem izazovu protiv Islanda u Zagrebu.

"Nismo briljirali, ali najbitnija su tri boda, samo će se oni pamtiti. Nedostajalo nam je dosta igrača, ali oni koji su ih zamijenili potvrdili su da se na njih može računati", istaknuo je reprezentativni vratar Danijel Subašić.

Kapetansku je vrpcu, zanimljivo, nosio upravo strijelac Mandžukić, a po njegovom izlasku iz igre preuzeo ju je Ivan Perišić.

Žilava Finska je tom prigodom još jednom potvrdila kako snagom kolektiva i nekolicinom talentiranih pojedinaca svima može biti nezgodna prepreka te da i u Rijeci može otežati život hrvatskoj reprezentaciji, no Vatreni ponovno imaju isti cilj kao i prije godine dana.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri