Izjednačenje u 90. minuti

Hrvatska i Finska podijelile bodove u Rijeci

06.10.2017.

Hrvatska i Finska podijelile bodove u Rijeci
Foto: Drago Sopta/HNS

U posljednjoj domaćoj utakmici Skupine I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine Vatreni su u Rijeci dočekali Fince.

HRVATSKA - FINSKA 1:1 (0:0)
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
Stadion HNK Rijeka, Rijeka.

Sudac: D. Stefanski (Poljska)

Strijelci: 1:0 - Mandžukić (57'), 1:1 - Soiri (90')

Žuti kartoni: Hetemaj (75')

Hrvatska: Subašić, Pivarić, Mitrović, Vida, Vrsaljko, Modrić, Rakitić, Brozović (od 54' Rog), Kramarić (od 81' Čop), Perišić, Mandžukić (od 85' Pašalić). Izbornik: A. Čačić.

Finska: Hradecky, Arajuuri, Moisander, Ojala, Schüller (od 68' Pukki), Sparv, Granlund, Hämäläinen, Hetemaj (od 80' Soiri), Skrabb, Pohjanpalo. Izbornik: M. Kanerva.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je neriješenih 1:1 s Fincima u dvoboju na Rujevici u devetom kolu kvalifikacija za svjetsku smotru u Rusiji sljedećeg ljeta.

Zbog ozljeda su susret morali propustiti Ćorluka, Kovačić, N. Kalinić, Pjaca, Lovren, Jedvaj i Barišić, zbog kartona nije bilo Badelja, a dodatnu je draž utakmici dao jubilarni stoti nastup kapetana Modrića, koji je uoči početka dobio prigodne darove.

Foto: Drago Sopta/HNS

Unatoč više od 70 posto posjeda lopte, Vatreni u prvom dijelu nisu uspjeli pronaći put do mreže, a najbliže je pogotku bio Vida u 21. minuti, no njegov je udarac glavom na gol-crti zaustavio Schüller.

Prije toga je dobru akciju zaključio Vrsaljko prizemnim udarcem tik pored vratnice, potom je Hradecky zaustavio Modrićev pokušaj iz slobodnog udarca, a dva puta je zaprijetio i Perišić.

Hrvatski pritisak početkom nastavka urodio je plodom u 57. minuti, nakon dobrog udarca Modrića i izvrsne obrane Subašića na udarac glavom Pohjanpala. Tada je Mandžukić "potvrdio" Pivarićev ubačaj s lijeve strane i odbijenu loptu finskog braniča te su Vatreni poveli 1:0.

Foto: Drago Sopta/HNS

Modrić i Rog kasnije su okušali svoje udarce iz daljine, no Finska je bolje odradila završnicu susreta te nakon nekoliko gužvi pred Subašićem 90. minuti stigla do izjednačenja. Na dugu je loptu dobro reagirao debitant Poiri te matirao Subašića za konačnih 1:1.

U preostalim susretima devetog kola Skupine I, Island je na gostovanju pobijedio Tursku 3:0, a Ukrajina je slavila kod Kosova 2:0. U posljednjem kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak, Hrvatska gostuje kod Ukrajine, Island dočekuje Kosovo, a u susretu bez natjecateljskog značaja Finska će ugostiti Tursku.

Kvalifikacije za SP, Skupina I:
1. Island 19
2. Hrvatska 17
3. Ukrajina 17
4. Turska 14
5. Finska 8
6. Kosovo 1

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri