Novi izbornik Vatrenih

Zlatko Dalić: Klupski trofeji i pojedinačna priznanja

07.10.2017.

Zlatko Dalić: Klupski trofeji i pojedinačna priznanja
Foto: Drago Sopta

Novi izbornik Vatrenih Zlatko Dalić iza sebe ima vrlo respektabilne trenerske uspjehe.

Zlatko Dalić, rođen 26. listopada 1966. godine, stiže na klupu hrvatske reprezentacije nakon povratka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je vrlo uspješno vodio momčad Al-Aina te postao jedan od najboljih trenera tamošnje lige, ali i stekao izraziti ugled u cjelokupnom azijskom nogometnom svijetu.

Igračku je karijeru započeo u Hajduku, a preko Cibalije i Veleža došao je do upečatljive dionice od 1992. do 1996. godine koju je proveo u redovima varaždinskog Varteksa. Nakon još jednog dolaska na Poljud, kopačke je o klin objesio ponovno u Varteksu 2000. godine.

Upravo se u Varteksu otisnuo u trenerske vode te izborio finale Hrvatskog kupa, a vrlo se brzo priključio i stručnom stožeru mlade hrvatske reprezentacije gdje je bio sve do 2011. godine. U međuvremenu je preuzeo momčad Rijeke, da bi se 2008. okušao u Albaniji, na klupi Dinama iz Tirane, s kojim je osvojio albanski Superkup.

Potom se vratio u domovinu, na kormilo Slaven Belupa, a 2010. godine zaputio se u Aziju preuzevši Al-Faisaly u Saudijskoj Arabiji. Već tada je počeo nizati priznanja za svoj rad, da bi nakon dvije sezone preuzeo drugu momčad Al-Hilala, a potom i prvu. U Al-Hilalu osvojio je Prinčev kup te drugo mjesto u ligi.

Na čelo momčadi Al-Aina stigao je 2014. godine te nastavio osvajati pojedinačna trenerska priznanja, dok je klupske vitrine obogatio naslovima pobjednika Predsjednikovog kupa, prvenstva i Superkupa, a svoje je nogometaše 2016. godine vodio i do finala azijske Lige prvaka.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri