Vjera u pozitivan rezultat u Kijevu

Šuker: "Maksimalno povjerenje novom izborniku"

07.10.2017.

Šuker: "Maksimalno povjerenje novom izborniku"
Foto: Drago Sopta/HNS

Na subotnjoj konferenciji za medije, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker obrazložio je smjenu na klupi hrvatske nogometne reprezentacije.

U posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici Skupine I za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, u ponedjeljak protiv Ukrajine u Kijevu, Hrvatsku će umjesto dosadašnjeg izbornika Ante Čačića voditi Zlatko Dalić. Bila je to jednoglasna odluka na sastanku Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

"Svi se nadamo pozitivnom rezultatu. Dugo u noć razgovaralo se o četiri moguća imena, analizirali smo, te naposljetku odlučili da će nam se Dalić priključiti čim doputuje iz Splita, u Zračnoj luci Zagreb, na zrakoplovu za Kijev", otkrio je predsjednik HNS-a Davor Šuker. O svemu ostalome, kaže, razgovarat će se po povratku iz Ukrajine.

"Još uvijek želimo da izbornik bude iz Hrvatske i to nam je bila jedna od vodilja. Ohrabrujuće je i kako je Dalić prihvatio ponudu u prvoj sekundi našeg poziva, bez ikakve ograde. Razgovarali smo i s igračima, oni su pravi profesionalci, a svi znamo da je na kraju rezultat uvijek taj koji odvodi ili dovodi izbornika", dodao je.

Hrvatska je nakon prve polovice kvalifikacija imala obećavajuću situaciju na tablici, no potom je uslijedio rezultatski pad.

"Noć je bila burna s obzirom da smo od zadnjih raspoloživih 12 bodova uzeli samo četiri. Bili smo i prvi na tablici, analizirali smo još i utakmice s Islandom, Kosovom i Turskom i očigledno je da nam nešto nedostaje - zato smo nešto i promijenili. Ne možemo sada znati je li trebalo reagirati ranije, ali HNS funkcionira kako treba", ističe Šuker.

Izbore li Vatreni mjesto u doigravanju, odigrat će još jednu domaću utakmicu te se postavilo i pitanje atmosfere na tribinama i oko njih.

"Teško je sada govoriti o navijačkoj atmosferi oko reprezentacije. Pred nama je odlučujuća utakmica, idemo junak na junaka na terenu, i moramo dati maksimalno povjerenje novom izborniku. Mučimo se s golovima, nismo efikasni, ali netko će valjda 'eksplodirati'. Drugi smo na tablici, imamo mogućnost ući u doigravanje i za to vrijedi 'poginuti', stoga molim sve unutar reprezentacije i oko nje za podršku. Vjerujem u dobar ishod, da će se kolo sreće okrenuti na našu stranu", zaključio je predsjednik HNS-a.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri