Pun stadion kao dodatni motiv

Vida: "Ovo nam je finale"

08.10.2017.

Vida: "Ovo nam je finale"
Foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentativni branič Domagoj Vida prezentirao je svoja razmišljanja uoči odlučujućeg sraza s Ukrajincima u ponedjeljak.

Ukrajina - Hrvatska
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I
9. listopada 2017., 20:45
Olimpijski stadion, Kijev.

Vatreni u Kijevu odrađuju posljednji trening prije završne utakmice u kvalifikacijskoj Skupini I, a Domagoj Vida vjeruje da se može do željenog pozitivnog rezultata.

"Iza nas je turbulentno razdoblje i sve je sada na nama igračima. Izbornik vjerojatno ne može mnogo učiniti u ova dva dana, ali može nam dati informacije o Ukrajincima i mi ćemo ga slušati. Moramo pokušati zaboraviti sve ono što se zbivalo u proteklih par dana, tjedana i mjeseci te moramo pokušati pobijediti barem kako bismo osigurali dodatne kvalifikacije, ako već ne možemo biti prvi. Sutra nam je zadnji vlak, ovo nam je finale, a poslije ćemo se posvetiti problemima", kaže.

Vida kao član kijevskog Dynama ima vrlo dobar uvid u stanje ukrajinskog nogometa i snagu Ševčenkove reprezentacije.

"Ukrajina je moj drugi dom, tu sam već pet godina, ali sada sam ovdje zbog Hrvatske i hrvatskog dresa koji ponosno nosim. Tako da ću za ovu utakmicu zaboraviti sve svoje emocije prema Kijevu i Ukrajini, premda će mi biti malo čudno s obzirom da volim i ovaj grad i ovaj stadion. Ukrajince će nositi pune tribine, ali mi smo navikli tako igrati i to nas neće omesti. Može nam samo biti dodatni motiv da dokažemo kako su nedavni rezultati samo posljedica loše forme".

"Nisam nažalost mnogo razgovarao sa svojim suigračima iz Dynama - zbog lošeg rezultata u Rijeci nisam bio raspoložen čak ni za svoju obitelj i prijatelje. Neka pobijedi bolji, a nadam se da ću na kraju ja biti taj koji ću se moći našaliti s njima", ispričao je Vida.

Koje su najveće vrline ukrajinske reprezentacije te kakve su hrvatske šanse na Olimpijskom stadionu? 

"Ukrajina je kvalitetna momčad koja se diže iz utakmice u utakmicu. Ja je dobro poznajem, najbolji su im igrači na krilima. Marlos je k tome odličan igrač, pokazao je u Šahtaru da je opasan poput Jarmolenka i Konopljanke, no budemo li si međusobno pomagali, sve ih možemo zaustaviti i te prijetnje svesti na minimum i sačuvati svoju mrežu. Budemo li pravi u ovoj utakmici i budemo li igrali u skladu s ciljevima koje nam izbornik postavi, nadam se da će se najviše pitati nas. Mi imamo problema sami sa sobom, ali uvjeren sam da ćemo nastojati to riješiti i sutra biti zadovoljniji suparnik", smatra hrvatski branič.

Kalkulacija, zaključio je, neće biti.

"Hrvatska ne zna igrati na neriješeno i sigurno ćemo ići na sva tri boda. Jedino tako znamo i možemo i nadam se da će na kraju tako i biti".

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri