Vatreni nastavljaju borbu za SP

Dva gola Kramarića za mjesto u doigravanju!

09.10.2017.

Dva gola Kramarića za mjesto u doigravanju!
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija nastupit će u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon pobjede u Ukrajini 2:0.

UKRAJINA - HRVATSKA 0:2 (0:0)
Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I.
Olimpijski stadion, Kijev.

Sudac: F. Brych (Njemačka)

Strijelci: 0:1 - Kramarić (62'), 0:2 - Kramarić (70')

Žuti kartoni: Stepanenko (60'), Rotan (64')

Ukrajina: Pjatov, Matvijenko, Hačeridi, Rakyckyj, Karavajev, Stepanenko, Rotan (od 69' Sidorčuk), Konopljanka, Marlos (od 78' Besedin), Jarmolenko, Garmaš (od 66' Kovalenko). Izbornik: A. Ševčenko.

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko (od 85' Pivarić), Mitrović, Lovren, Vida, Badelj, Modrić, Rakitić, Perišić, Kramarić (od 88' Pašalić), Mandžukić (od 90' Rog). Izbornik: Z. Dalić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni su natjecanje u Skupini I zaključili pobjedom na Olimpijskom stadionu u Kijevu protiv domaćina Ukrajine te su osvojili drugo mjesto na tablici i zaigrat će u dodatnim kvalifikacijama za svjetsku smotru.

Momčad pod vodstvom novog izbornika Zlatka Dalića ponovno je bila oslabljena za ozlijeđene Ćorluku, Kovačića, N. Kalinića, Brozovića, Pjacu, Jedvaja i Barišića, dok su Mandžukić i Lovren naposljetku ipak bili spremni za nastup. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je utakmicu otvorila prilikom Mandžukića te uz jedan dobar udarac Vide iz daljine, no potom je Ukrajina preuzela inicijativu i prijetila Subašiću preko Rakyckyja, Stepanenka i Konopljanke, ali na odmor se ipak otišlo s 0:0 na semaforu.

U nastavku su Vatreni preuzeli kontrolu nad zbivanjima te se u 62. minuti otvorila prigoda za ubačaj kapetana Modrića, na koji najviše skače Kramarić i matira Pjatova za vodstvo.

Foto: Drago Sopta/HNS

Samo osam minuta poslije Vrsaljko je dugom loptom pronašao slobodnog Rakitića, koji "iz prve" pronalazi Kramarića na drugoj vratnici za udvostručenje prednosti.

S tih 2:0 u džepu, Hrvatska je rutinski sačuvala sva tri boda te pobjednički napustila teren i naći će se u ždrijebu doigravanja idući utorak, 17. listopada.

Foto: Drago Sopta/HNS

Island je domaćom pobjedom nad Kosovom 2:0 osigurao izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, a u preostaloj utakmici večeri Finska i Turska remizirali su 2:2.

Kvalifikacije za SP 2018., Skupina I:
1. Island 22
2. Hrvatska 20
3. Ukrajina 17
4. Turska 15
5. Finska 9
6. Kosovo 1

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri