Hrvatska pokazala karakter

Kramarić: "Ništa nije bilo prepušteno slučaju"

09.10.2017.

Kramarić: "Ništa nije bilo prepušteno slučaju"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatsku predstavu u Kijevu s dva je pogotka okrunio Andrej Kramarić, koji se odmah okrenuo izazovu dodatnih kvalifikacija.

Na gostovanju Vatrenih u Ukrajini početnih 0:0 stajalo je na semaforu sve do 62. minute, a tada je Andrej Kramarić s dva pogotka u osam minuta usmjerio bodove put Hrvatske i osigurao plasman reprezentacije u doigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

"Pokazali smo karakter, ono što Hrvatska zapravo i jest. Nadam se da ćemo ovako odigrati i naredne dvije utakmice s obzirom da će nas sigurno čekati težak suparnik, te da ćemo otići na Svjetsko prvenstvo, što svi želimo", rekao je.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon riječkog remija s Fincima, Hrvatska nije imala mnogo izbora želi li na smotru najboljih. 

"Od prve smo se minute držali plana, bili smo strpljivi znajući da se Ukrajina mora otvoriti. Srećom, postigli smo pogodak iz jedne od prvih šansi, i Ukrajina nam više nije mogla parirati. Možda utakmica nije bila posebno lijepa za navijače, bila je uglavnom taktička, no najvažnija je pobjeda", ispričao je Kramarić.

"Bili smo jako dobro organizirani, znali smo od početka tko gdje mora stajati. Svi su igrači imali svoj zadatak, ništa nije bilo prepušteno slučaju i znalo se kako stvari moraju izgledati. Bili smo disciplinirani i ostvarili ono što smo htjeli", dodao je.

Kome posvećuje postignute pogotke? 

"Naravno da su mi ovi među najdražima u karijeri, a posvećujem ih prvenstveno svojoj obitelji. Oni su uz mene od prvog dana, svake minute".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri