Zadovoljstvo je igrati s Modrićem

Rakitić: "Zajedno smo itekako snažni"

10.10.2017.

Rakitić: "Zajedno smo itekako snažni"
Foto: Drago Sopta/HNS

Dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić prokomentirao je kijevski uspjeh, pobjedu nad Ukrajinom vrijednu plasmana u doigravanje.

Hrvatska će u dodatnim kvalifikacijama u studenome tražiti prolazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, zahvaljujući vrlo dobroj prezentaciji u drugom poluvremenu u Kijevu. Svoj je obol dao i novi izbornik Zlatko Dalić, ističe Ivan Rakitić.

"Kada skupimo glave, možemo igrati sa svima. Izbornik je upravo na tome poradio, pokušao nam je vratiti sigurnost i samopouzdanje te je uspio u svojoj namjeri. Čestitam mu i zahvaljujem na tome", kaže.

"Bila je potrebna naša reakcija, za nas same, za naše obitelji i za sve navijače koji su uz nas. Hvala svima koji su nas došli bodriti i u Kijevu, i sada se vidi da smo svi zajedno itekako snažni", dodao je Rakitić.

U prvom je poluvremenu Ukrajina imala nekoliko opasnih udaraca prema Subašiću, no Vatreni su u nastavku kontrolirali zbivanja. 

"Nije to bila naša najbolja utakmica, s obzirom da nam je trebalo vremena da zaigramo sigurnije, što smo činili sa svakim dodavanjem sve više, a kako je odmicalo drugo poluvrijeme, sve je postajalo jasnije, kompaktnije i bolje. Mislim da smo dobro i stabilno izgledali i u veznom redu, a igrati s Lukom je pravo zadovoljstvo. Ukrajina se također držala svoje igre, pokušala nas pritisnuti pred 70.000 svojih navijača, ali to smo dobro izdržali", ispričao je Rakitić.

"Čestitam i Kramariću na oba gola, a sada se idemo što bolje pripremiti za nadolazeći mjesec. Svi želimo otići u Rusiju", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri