Zadovoljni i mladi Vatreni i publika

Gračan: "Disciplinirano, odgovorno, zasluženo"

10.10.2017.

Gračan: "Disciplinirano, odgovorno, zasluženo"
Foto: Arhiva HNS

Izbornik Hrvatske U-21 mogao je samo pohvaliti svoje igrače nakon uvjerljive varaždinske pobjede protiv Češke.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija s maksimalnih je šest bodova zaključila boravak u Varaždinu te s također maksimalnih devet bodova vodi u kvalifikacijskoj Skupini 1 za odlazak na Europsko prvenstvo. U ponedjeljak su izabranici Nenada Gračana svladali kvalitetnu Češku s čak 5:1.

"Čestitam igračima na discipliniranoj i odgovornoj igri te na zaista zasluženoj pobjedi. Oni imaju izuzetni talent, ali uz to moraju ići pravi putem i postati natjecateljski uspješni. Ova je utakmica pokazala našu rutinu protiv nositelja skupine, jer Češku se nipošto ne smije podcijeniti. Kvalitetu imamo, a ovakvim se pristupom možemo nositi sa svima", sažeo je Gračan.

"Željeli smo stajati što bliže njihovim veznim igračima, stvarati im pritisak, i to smo radili jako dobro. Već od prvog smo poluvremena imali situacija za pravo zadnje dodavanje, a u nastavku se sve otvorilo i možemo biti zadovoljni prikazanim. Moglo je biti još i uvjerljivije, a hvala varaždinskoj publici na podršci i drago mi je da su i oni zadovoljni", rekao je.

Na papiru je Bjelorusija u četvrtak djelovala kao manje zahtjevan suparnik, no rasplet na terenu bio je drugačiji sve do sudačke nadoknade i preokreta za pobjedu.

"Susret s Bjelorusima bio nam je prva domaća utakmica u ovom ciklusu, postojao je imperativ pobjede i osjećaj unaprijed upisanih bodova, a s obzirom na njihov stil igre i dvostruki obrambeni blok bilo je dosta problema. Nakon primljenog pogotka uvukla nam se i nervoza, ali naposljetku smo dobili uz sreću, karakter i volju. I tada smo pokazali kvalitetu koju treba njegovati, kao i pozitivnu atmosferu i želju za pobjedom do zadnje sekunde".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri