Milan Stjelja najbolji igrač turnira

Hrvatski sportski novinari drugi u Staroj Pazovi

14.10.2017.

Hrvatski sportski novinari drugi u Staroj Pazovi
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija sportskih novinara ponovno je zauzela drugo mjesto na turniru zemalja jugoistočne Europe.

U finalu već tradicionalnog Kupa Nikolaja Koleva - Mičmane, održanog u srpskoj Kući fudbala u Staroj Pazovi, hrvatske su sportske novinare pobijedili Moldavci i to boljim izvođenjem jedanaesteraca 3:2; nakon 30 minuta igre bilo je 2:2 (2:1).

Strijelci za Hrvatsku bili su Tironi (8.) i Stjelja (12. minuta), a u raspucavanju s bijele točke Stjelja i Petrinec, dok je Tironijev udarac moldavski vratar odbio u vratnicu.

U jutarnjem polufinalu Hrvati su svladali branitelja naslova Crnogorce 5:4, pogocima Starčića i Komšića (po 2) te Tironija, a veliki hendikep završnog dana bilo je neigranje "sidruna" Cvijanovića zbog ozljede gležnja. Utjeha Hrvatskoj je naslov najboljeg igrača turnira za 'desetku' Milana Stjelju.

Prvog dana turnira, u razigravanju po skupinama, Hrvatska je svladala Makedoniju 5:1 (Petrinec i Tironi po 2, Stjelja 1) i Srbiju 4:2 (Komšić i Tironi po 2). Treće mjesto osvojila je Crna Gora, a preostala Mađarska, Bugarska, BiH, Makedonija, Srbija i Turska.

Za Hrvatsku su nastupili: Zoran Vlah (Drava.info), Dubravko Miličić (24sata), Hrvoje Tironi (Goal.com/hr), Vedran Pavičić (HNTV), Mario Glavan (Arenasport), Luka Petrinec (HRT), Nikola Komšić (Nova TV), Marko Cvijanović (Novi list), Milan Stjelja (Nova TV) i Gianluca Starčić (Sportske novosti), a izbornik je Nikola Lipovac (Jutarnji list).

Hrvatski nogometni savez opskrbio je hrvatsku reprezentaciju sportskih novinara potrebnom sportskom opremom.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri