Olić spreman dati doprinos

Dalić: "Najvažnije je kakva će biti Hrvatska"

23.10.2017.

Dalić: "Najvažnije je kakva će biti Hrvatska"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić obratio se predstavnicima medija po objavi popisa kandidata za nadolazeće utakmice s Grčkom.

Vatreni će u prvoj utakmici doigravanja za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji ugostiti Grčku 9. studenoga na maksimirskom stadionu, a uzvrat je na rasporedu tri dana kasnije. Reprezentacija će se za ovu odlučujuću akciju okupiti 6. studenoga u Zagrebu.

"Nadam se da ćemo svi zajedno biti pozitivni te da ćemo Grčku dočekati pred punim stadionom. Radimo na analizi grčkih utakmica, u kontaktu smo i s izbornicima Bosne i Hercegovine te Belgije, pratimo formu njihovih igrača, uključujući i najboljeg stopera Manolasa. No, ponavljam, najvažnije je kakva će biti Hrvatska. Budemo li pravi, kao u drugom poluvremenu u Kijevu, bit će dobro, koliko god će to biti teška utakmica protiv najtežeg mogućeg suparnika u doigravanju. Grci su dosta 'incidentni', agresivni, znaju odugovlačiti i provocirati te moramo biti spremni i na to", sažeo je izbornik Zlatko Dalić.

Mogu li se očekivati neke promjene u hrvatskoj igri u odnosu na posljednji dvoboj? 

"Model nam je to drugo poluvrijeme iz Kijeva. Bit ćemo još ofenzivniji i kvalitetniji prema naprijed, uzeo sam i mlade igrače Vlašića i Rebića za bočne strane, probojni su i kvalitetni jedan-na-jedan. Takvi nam trebaju za napad na grčki blok. Moramo mnogo raditi na psihološkoj pripremi kako bismo sačuvali svoj mir na terenu. Igrače s pretpozivima pratit ćemo u ova dva tjedna i vidjeti kakva će biti situacija s njihovom formom", rekao je izbornik.

"Razgovarao sam i s Lovrenom poslije njegove nedjeljne utakmice - i to je nogomet, dogodi se i pogreška. No, nije on jedini branič Liverpoola, a on ostaje čvrst, odlučan i spreman. Ništa ga ne može pokolebati. Neka svi dođu spremni i zdravi, to je najbitnije, da mogu dati sve za Hrvatsku", dodao je Dalić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Komentar na medijske napise o Carlu Ancelottiju te druge teme nevezane za same utakmice izbornik nije imao: 

"Ne mislim o tim stvarima niti sekunde, moj je jedini cilj Grčka i plasman u Rusiju. Neću gubiti koncentraciju i snagu na medijske napise, to me uopće ne zanima i neću se obazirati".

Stručnom stožeru Vatrenih prije nekoliko se dana priključio proslavljeni reprezentativac Ivica Olić, a Dalićeve su želje donedavni kapetan i rekorder po broju nastupa Darijo Srna te vratar brončane generacije iz Francuske, Dražen Ladić. Još se čeka potvrda njihovog imenovanja. 

"Želja mi je imati ljude od povjerenja, srčane i borbene kao što sam i ja, ljude koji će s ponosom doći na okupljanje i koji će mi pomoći. Oni poznaju igrače, u dobrim su odnosima s njima, a atmosfera nam je posebno važna u ove dvije utakmice. Svi moramo biti spremni na sve i siguran sam da ćemo biti kompaktni", smatra Dalić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Ivica Olić tom je prigodom ponovio kako se rado vraća u reprezentativno okruženje te da nije dvojio niti trenutka.

"Velika mi je čast ponovno biti dio reprezentacije, ovoga puta u drugačijoj ulozi. Hvala izborniku na ukazanom povjerenju i učinit ću sve kako bih dao svoj doprinos plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Naravno da sam odmah pristao, u prvom telefonskom pozivu, i ako me izbornik želi ja ću pokušati pomoći".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri