Pobjeda nad Kinezima za kraj

Hrvatska osvojila međunarodni turnir Changshu 2017

22.10.2017.

Hrvatska osvojila međunarodni turnir Changshu 2017
Foto: Arhiva HNS

U posljednjoj utakmici natjecanja, Hrvatska je pobijedila domaću reprezentaciju Kine 3:0, što je ujedno značilo i osvajanje prestižnog turnira Changshu 2017.

Hrvatska je u nedjelju dominirala kroz cijelu utakmicu, a posebno ju je krasila granitna obrana. Kao dokaz tome, primljen je samo jedan pogodak na cijelom turniru. Uz ovako razigranu Hrvatsku, Kina nije imala šanse i može biti zadovoljna što rezultat nije bio i uvjerljiviji.

Na kraju turnira, Hrvatska uz pobjede protiv Vijetnama i Kine te remi s Nizozemskom jedina ima sedam osvojenih bodova te je osvojeno prvo mjesto. Drugo mjesto na turniru zauzela je reprezentacija Nizozemske, treće Vijetnama, a reprezentacija Kine bila je četvrta. Pomlađena reprezentacija Hrvatske svojim je igrama više nego zaslužila prvo mjesto, te su joj domaćini već uručili poziv za sljedeću godinu.

Osim toga, Žarko Luketin je najbolji vratar turnira, a Davor Kanjuh najbolji igrač turnira. Nadalje, mladi Sekulić svojom je igrom nagovijestio da će Hrvatska ubrzo dobiti jednog izvanserijskog igrača.

Reprezentacija se u domovinu vraća 23. listopada u večernjim satima.

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri