Novi ispiti za Hrvatsku U-21

Gračan: "Igrači nestrpljivo čekaju nova okupljanja"

23.10.2017.

Gračan: "Igrači nestrpljivo čekaju nova okupljanja"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan najavio je nadolazeće okršaje sa San Marinom i Grčkom.

Poslije vrlo uspješnog ulaska u novi kvalifikacijski ciklus te sve tri pobjede u susretima s Moldovom, Bjelorusijom i Češkom, Hrvatsku U-21 na putu prema Europskom prvenstvu čekaju domaći ogled sa San Marinom i gostovanje kod Grčke.

"S nama je ponovno Duje Ćaleta-Car, tu su i oporavljeni Toma Bašić i Petar Bočkaj. Uz puno poštovanje prema svima, utakmica sa San Marinom ipak bi trebala biti uvertira za ono što nas čeka u Grčkoj. Očekujemo tu pobjedu, a onda Grke koji su dobro startali i dosta specifično igraju - s dobrim zatvaranjima u bloku, uz kvalitetne pojedince. Bit će to zahtjevan susret, ali najvažnije je da smo pokazali da imamo talentiranu momčad i dobru atmosferu. Igrači nestrpljivo čekaju okupljanja i možemo do pozitivnog rezultata u Grčkoj, što bi nam bio veliki poticaj za dalje", rekao je izbornik Nenad Gračan.

Nikola Vlašić impresionirao je u nedavnim utakmicama u Varaždinu, a sada konkurira i za seniorski sastav Vatrenih.

"Bit ćemo u kontaktu s izbornikom Dalićem te ćemo nakon utakmice A-reprezentacije odlučiti hoćemo li ga moći priključiti za naš dvoboj s Grcima. Sigurno je kao standardni igrač Evertona zaslužio poziv, a taj ga je transfer dodatno napunio samopouzdanjem. Tako snažne igrače u situacijama jedan-na-jedan vole svi treneri i izbornici", kaže Gračan.

Optimizam uoči Grka gradi se upravo na prezentacijama u posljednja dva okršaja.

"Igrači su u vrlo teškom susretu s Bjelorusima pokazali karakter i voljni moment, što im se na najbolji način vratilo, i tada i protiv favoriziranih Čeha. Uz takvo zalaganje, možemo pobijediti svakoga. Ovo je izrazito talentirana generacija i sada je bitno napraviti konstantu, isprofilirati igrače koji će biti nositelji automatizma u igri. Teško je kada moramo prečesto mijenjati prvotimce i zadržati razinu igre", pojasnio je izbornik Gračan.

Hrvatska U-21, popis za San Marino i Grčku:

Vratari: Josip Posavec (Palermo), Adrian Šemper (Lokomotiva)

Braniči: Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Filip Benković (Dinamo), Fran Karačić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo), Petar Bosančić (Hajduk), Petar Mamić (Lokomotiva), Lorenco Šimić (Empoli)

Vezni igrači: Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Udinese), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Toma Bašić (Hajduk), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Nikola Moro (Dinamo), Petar Bočkaj (Osijek)

Napadači: Josip Brekalo (Stuttgart), Marin Jakoliš (Admira Wacker)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri