Kvalifikacije za OI mladih

Mladi Hrvati svladali Belgiju, odluka protiv Španjolske u subotu

03.11.2017.

Mladi Hrvati svladali Belgiju, odluka protiv Španjolske u subotu
Foto: Arhiva HNS

U drugom kolu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu, hrvatska nacionalna selekcija u futsalu za uzrast do 17 godina preokretom je nadjačala Belgiju.

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre mladih iduće godine u Argentini održava se od 1. do 4. studenoga u Sportskoj dvorani u Karlovcu, a nakon uvodne pobjede protiv Kazahstana, Hrvatska U-17 snage je u četvrtak odmjerila s Belgijom.

Belgija je povela nakon samo četiri minute igre preko Zaroualija, no vrlo je brzo Cvišić nakon prekida poravnao na 1:1. Ipak, u 15. minuti Belgija je ponovno stigla do prednosti, kada je Džanković skrenuo udarac El Bouazzaouija u vlastitu mrežu.

S tih 2:1 otišlo se na odmor, da bi mladi Hrvati pokazali pravo lice i preokrenuli rezultat na konačnih 3:2 u uvodnim minutama drugog poluvremena. Prvo je poravnao Rendić, a pobjedonosni je pogodak postigao Radić.

U drugoj utakmici drugog kola Španjolci pobijedili Kazahstan 13:0 te će odluka o pobjedniku skupine pasti u subotu, u izravnom okršaju Španjolske i Hrvatske, s početkom u 12:30. Španjolska i Hrvatska, naime, imaju po svih šest bodova, Belgija i Kazahstan zasad su bez bodova, a s obzirom na bolju gol-razliku Španjolaca, Hrvatskoj za prolazak u posljednji kvalifikacijski krug treba pobjeda.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri