Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Priopćenje za medije
HNS-a

06.11.2017.
Priopćenje za medije HNS-a
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

U dnevnom listu "Jutarnji list" od 5. 11. 2017. objavljen je članak novinara Dražena Krušelja kojemu je tema poslovanje Hrvatskog nogometnog saveza.  Ovim putem Hrvatski nogometni savez demantira neistine navedene u članku.

Između ostaloga, u tekstu se navodi da je "ove godine profitirao i Osječko-baranjski županijski nogometni savez kojem je predsjednik Šuker odlučio doznačiti osam milijuna kuna za izgradnju lokalne Kuće nogometa."

Ta je tvrdnja netočna iz više razloga. Hrvatski nogometni savez odobrio je financijsku pomoć Osječko-baranjskom nogometnom savezu u visini od 2,5 milijuna kuna, a ne 8 milijuna kako se navodi u članku. Nadalje, taj iznos nije "odlučio doznačiti" predsjednik HNS-a Davor Šuker već je takvu odluku predložio Izvršni odbor HNS-a, a potom usvojila Skupština HNS-a kada je u prosincu 2016. usvojila program rada HNS-a za 2017. godinu.

Dakle, u cijeloj rečenici istina je samo da je novac namijenjen za sufinanciranje izgradnje Kuće nogometa Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije.

Tijekom proteklih godina taj županijski savez nikada nije dobio financijsku pomoć veću od 180.000 kn godišnje, što je u rangu pomoći, ili čak i nešto manje, u odnosu na županijske nogometne saveze slične veličine. Naime, Osječko-baranjski nogometni savez ima 215 klubova, što ga čini županijskim savezom s najvećim brojem klubova.

Hrvatski nogometni savez priželjkuje da je iznos naveden u članku točan i da je svom županijskom savezu mogao pomoći u toj mjeri. Nažalost, budući da HNS ostvaruje prihode gotovo isključivo svojom djelatnošću (1-3 % godišnjeg proračuna HNS-a, koliko se doznačuje iz HOO-a, čine strogo namjenska sredstva namijenjena aktivnostima mlađih uzrasta), nije u mogućnosti još i više pomagati županijskim nogometnim savezima i klubovima.

To što se iz članka obaziremo samo na dio koji se odnosi na Osječko-baranjski savez ne znači da je preostali dio točan. Međutim, zbog zaštite osobnih podataka HNS ne komentira ugovore pojedinaca sa Savezom.

Hrvatski nogometni savez prihvaća dobronamjerne kritike, međutim, nikada nećemo prihvatiti tekstove prepune neistina. Smatramo da se rad Saveza treba analizirati na temelju činjenica, a ne izmišljenih konstrukcija kakvih je navedeni tekst pun.

Dužnost Saveza je prije svega zaštititi institucije hrvatskog nogometa, nogometnu bazu, pa tako i svaki županijski nogometni savez. U ovom slučaju, predmetni tekst je kreirao pogrešnu sliku o odnosu Saveza i Osječko-baranjskog ŽNS-a, a pristigla podrška drugih županijskih saveza potvrdila je ispravnost odnosa HNS-a prema klupski najbrojnijem nogometnom savezu u zemlji.

Još vijesti

 • Počela prodaja ulaznica za finala Lige prvaka i Europske lige

  16.03.2018.

  Počela prodaja ulaznica za finala Lige prvaka i Europske lige

  Započela je prodaja ulaznica za ovosezonsko finale Lige prvaka u Kijevu te finale Europske lige u Lyonu. Završna bitka za trofej Lige prvaka bit će održana 26. svibnja na Olimpijskom stadionu u...

 • Delegacija HNS-a obišla Beli Manastir, Donji Miholjac i Sv. Đurađ

  16.03.2018.

  Delegacija HNS-a obišla Beli Manastir, Donji Miholjac i Sv. Đurađ

  Delegacija NS Osječko-baranjske županije, predvođena predsjednikom Ante Vučemilović-Šimunovićem, donirala je lopte u Belom Manastiru i Donjem Miholjcu te obišla objekt u Sv. Đurađu. Mnogobrojne...

 • Answer to the question from the bidder

  15.03.2018.

  Answer to the question from the bidder

  Croatian Football Federation informs potential bidders about the change of tender documentation for quotation for the reconstruction and renovation of football pitches with hybrid grass in Croatia...

 • Natječaj za obnovu prvoligaških travnjaka

  15.03.2018.

  Natječaj za obnovu prvoligaških travnjaka

  Hrvatski nogometni savez obavještava potencijalne ponuđače o izmjeni dokumentacije za dostavljanje ponuda za nabavu građevinskih radova za obnovu i uređenje nogometnih igrališta s hibridnom travom u...

Sljedeća utakmica

Peru - Hrvatska

23.03.2018.