Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

HNS podržava #EqualGame

Slijepi, slabovidni
i gluhi među
navijačima Vatrenih

08.11.2017.
Slijepi, slabovidni i gluhi među navijačima Vatrenih
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski nogometni savez omogućit će slijepim i slabovidnim osobama da po prvi puta domaću utakmicu hrvatske reprezentacije prate uz audio deskripciju, čime je napravljen novi iskorak u uključivanju što više ljudi u nogomet, što je i cilj Uefine kampanje #EqualGame.

Hrvatska - Grčka
Dodatne kvalifikacije za SP 2018.
9. studenoga 2017., 20:45
Stadion Maksimir, Zagreb.
Ulaznice

Ponosni smo što će među osobama s invaliditetom, koje su uobičajeni gosti HNS-a na utakmicama hrvatske reprezentacije, ovoga puta biti i 15 slijepih i slabovidnih osoba, u suradnji s Udrugom slijepih Zagreb. HNS će omogućiti ulaznice, prijemnike za slušanje te dvojicu naratora koji će na poseban način prenositi utakmicu kako bi slijepim i slabovidnim osobama što bolje prenijeli svaki vizualni detalj s Maksimira.

Osobe u kolicima već su tradicionalni gosti HNS-a, a ovoga puta Savez je omogućio ulaznice i za 15 gluhih osoba i njihove pratitelje.

UEFA i HNS čvrsto stoje iza ideje kako uživanje u nogometu treba biti dostupno svima - bez obzira tko ste, odakle ste i kako igrate nogomet.

Sve aktivnosti Uefe u području društvene odgovornosti razvijaju se pod kapom projekta "Respect". Nakon kampanje "Ne rasizmu", UEFA je od ove jeseni započela s novom kampanjom, #EqualGame, koja za cilj ima promociju uključivosti, različitosti i pristupačnosti nogometu u Europi.

Uključivanje osoba s invaliditetom u nogomet jedan je od ciljeva i HNS-a, a audio deskripcija koja će biti omogućena slijepima i slabovidnima na utakmici Hrvatska - Grčka novi je važan korak u tom smjeru.

Stoga, dobrodošlicu na Maksimir uistinu želimo SVIM navijačima Hrvatske!

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Island - Hrvatska

26.06.2018.