Kapetan vjeruje u pozitivan rezultat

Modrić: "Jedva čekamo istrčati na pun Maksimir"

08.11.2017.

Modrić: "Jedva čekamo istrčati na pun Maksimir"
Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić govorio je na konferenciji za medije dan prije utakmice s Grčkom.

Hrvatska - Grčka
Dodatne kvalifikacije za SP 2018.
9. studenoga 2017., 20:45
Stadion Maksimir, Zagreb.
Ulaznice

Prvi susret doigravanja za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji između Hrvatske i Grčke na rasporedu je u četvrtak u 20:45 na maksimirskom stadionu u Zagrebu, a Luka Modrić svjestan je zahtjevnosti zadatka. 

"Čeka nas tvrda, teška i borbena utakmica. Najvažnije je da budemo mirni, da ne srljamo, da budemo strpljivi kao što smo bili u Ukrajini. Stvorit ćemo svoje šanse i tada moramo biti koncentrirani, pokušati ih iskoristiti na najbolji mogući način. Bili bismo najsretniji dobrom partijom i pobjedom bez primljenog gola - utakmice protiv Grčke obično završavaju s malo pogodaka i nadam se da ćemo ih mi postići igrajući svoju igru. Vjerujem u pozitivan rezultat, no to je opet tek prva utakmica", sažeo je kapetan Vatrenih.

"Uvijek je jednostavnije igrati utakmice u kojima se suparnik želi nadigravati. Protiv ovakvih momčadi moramo igrati brzo, s brzim protokom lopte, i stvarati višak u igri jedan-na-jedan. To je nužno ukoliko želimo dobar rezultat, a ja pokušavam usredotočiti na svoju igru, kako bih napravio ono što je najbolje za momčad. Udarci i provokacije sastavni su dio nogometa, ne smijem dopustiti da me te stvari izbace iz ritma", dodao je.

Koji su najveći aduti grčke reprezentacije, europskog prvaka iz 2004. godine?

"Ne bih izdvajao grčke pojedince jer su kompaktni kao momčad. Imaju igrače iz dobrih europskih klubova, što je također dokaz koliko su kvalitetna reprezentacija. Na neke ćemo sigurno obratiti posebnu pažnju", kaže Modrić.

Bliži li se kraju reprezentativna karijera Luke Modrića?

"Ključno je uspješno apsolvirati ove dvije utakmice, plasirati se na Svjetsko prvenstvo - tamo gdje nam je i mjesto - ali treba to potvrditi na terenu. Iskreno, nisam razmišljao o onome što će biti poslije", poručio je. 

Osjećaju li Vatreni pritisak uoči ovako važnih dvoboja?

"Svaka utakmica za Hrvatsku nosi određen pritisak, takav će biti i sutra, ali neće nas sputati. Atmosfera je dobra, kao i uvijek, razgovaramo svaki dan o Grcima i spremni smo. U igri je plasman na Svjetsko prvenstvo i vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu. Imat ćemo podršku s tribina, to nam je dodatni motiv. Jedva čekamo istrčati na pun Maksimir", zaključio je Luka Modrić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri